SportSport

Duinwijck wint eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2017-2018

Duinwijck wint eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2017-2018

Duinwijck heeft zich uitstekend getoond in Den Haag tegen DKC, wat resulteerde in een 2-5 winst; de laatste partij hoefde niet meer te worden afgespeeld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is wellicht nog even zoeken voor de Hagenezen naar een goede opstelling van het publiek ten opzichte van de wedstrijden in hun nieuwe accommodatie. Één van de charmes van badminton is dat je er vlakbij kunt zitten, zonder het gevaar geraakt te worden door een bal, maar bij deze topwedstrijd was het publiek hoog op de tribune neergezet. Niet ongunstig voor Duinwijck, want hierdoor is de invloed van het schreeuwerige deel van het DKC-publiek minder van invloed op de spelers, al kan enige spitsvondigheid de zogenaamde D-side af en toen niet ontzegd worden.

Na de opening door de nieuwe bondsvoorzitter kon er begonnen worden. Selena Piek en Akvile Stapusaityte wonnen tamelijk soepel van Marlies Baan en Daisy Bommeleyn. Op de andere baan begonnen Ruud Bosch en Jacco Arends voortvarend tegen Mark Caljouw en Michiel Kruijt. In de gelijkopgaande tweede set namen de DKC'ers onder aanvoering van Caljouw die werkelijk alles terugsloeg een 18-14 voorsprong. Met Ruud aan service en met een uitstekend anticiperende Jacco er omheen werd dit omgebogen tot 18-20, waarna via de verlenging de set werd binnengehaald. Een hoopgevende 0-2 voorsprong voor Duinwijck.

Nu kwam Debora Jille in actie tegen Alyssa Tirtosentono. Debora speelt internationaal geen enkelspel meer en traint daar ook niet meer op, maar daar was niets van te merken. Met foutloos spel en continu druk op haar tegenstandster won ze in straight sets. Op de andere baan gebeurde hetzelfde, alleen in het voordeel van DKC. Dennis van Daalen de Jel had weinig moeite met Jerry Natenstedt.

Kersvers Nederlands kampioen Mark Caljouw versloeg Jordy Hilbink, die net name in het begin del van zich afbeet. Er waren veel prachtige rally’s op tempo, met krachtige aanvallen en mooie reddingen, maar Mark beheerst dit spel als geen ander en was een maatje te groot voor Jordy. Op de andere baan liet Akvile geen supervorm zien tegen Marlies, maar ze leverde weer een winstpunt af. Het moet frustrerend zijn voor alle singledames in de eredivisie, maar de is gewoonweg niet te kloppen. 2-4 voor Duinwijck, er hing winst in de lucht.

De coaches hadden ervoor gekozen om Jacco en Selena uit elkaar te halen voor de mixen. Zo begonnen Ruud en Selena als eerste aan de jacht op het beslissende vijfde punt tegen Alyssa met Thomas Wijers. De eerste set werd met speels gemak gewonnen en wellicht daardoor verslapten ze een beetje in de tweede set, waar het bij de pauze opeens 11-10 stond. Op de andere baan speelden Jacco en Debora tegen het gelouterde duo Michiel en Daisy een goede eerste game en kwamen in de tweede met 1-11 voor. Jacco was in topvorm en liet af en toe versnellingen en voetenwerk zien zoals we op de Nederlandse banen maar zelden te zien krijgen. Debora kreeg hierdoor ook vleugels en dat leidde tot geweldig spel van het duo. Ruud en Selena bogen verrassend in de tweede set, maar hoefden niet meer aan de derde te beginnen, omdat daar na het verspillen van een flink aantal matchpoints met 18-21 gewonnen werd door Duinwijck.

Puike prestatie van de spelers en coaches van Duinwijck. Chapeau voor de spelers die niet speelden, maar hielpen in de coaching en aanmoedigden. Dank aan de circa 50 meegereisde Duinwijckers die voor de support hebben gezorgd. We kijken uit naar de return, waarin een gelijkspel volstaat om naar de finale in Den Bosch te mogen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!