Oppermachtig Duinwijck verslaat DKC

Oppermachtig Duinwijck verslaat DKC

Geen Wonder van Haarlem. DKC werd vandaag in Haarlem verslagen met 4-0 door een oppermachtig Duinwijck.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals gebruikelijk mochten de dames- en herendubbel het spits afbijten. Duinwijck had een switch gemaakt in de damesdubbel. Onze dames Daisy Bommeleijn en Marlies Baan mochten het deze keer tegen Debora Jille en Olympiër Selena Piek opnemen, waar in de thuiswedstrijd Akvile Stapusaityte naast Selena stond. Het werd onze dames niet makkelijk gemaakt, zij verloren met 21-7 en 21-14.

Tegelijkertijd waren onze heren Mark Caljouw en Michiel Kruijt tegen Jacco Arends en Ruud Bosch de strijd om de herendubbel aan het uitvechten. Het was een gevecht op hoog niveau, waarbij aan de kant van DKC af en toe scherpte miste. Trainer/speler Dennis van Daalen de Jel: "We hadden in de herendubbel genoeg kansen om te winnen, de stand liep in beide sets gelijk op. Maar er zaten nog kleine foutjes in, waardoor Duinwijck aan het langste eind trok." Eindstand van de herendubbel: 22-20 en 21-17.

Met een 2-0 achterstand gingen we de singels in. Duinwijck had aan 4 punten genoeg om door te gaan naar de finale, DKC moest er 5 halen. Het was nu aan Baan en Van Daalen de Jel om het tij te keren. Waar Marlies in haar wedstrijd tegen Akvile in de eerste halve finale de overwinning bijna naar zich toetrok, verloor zij vandaag met 21-15 en 21-12. 3-0 voor Duinwijck.

Duinwijck had de herensingels omgedraaid, waardoor Dennis het vandaag tegen Jordy Hilbink mocht opnemen. Beide spelers zijn geen onbekenden van elkaar, waar zij elkaar het afgelopen seizoen 2 keer eerder troffen (met winst voor Dennis). Een goede kans dus voor Van Daalen de Jel om deze wedstrijd te winnen.

Hilbink begon sterk aan de wedstrijd en nam een voorsprong. Dennis moest op stoom komen en leek zich weer als een pitbull in de wedstrijd vast te bijten. De eerste set ging met een nipte overwinning van 21-18 toch naar Duinwijck. Dennis liet zich niet kennen en trok de tweede set met 19-21 naar zich toe. Maar, in de derde set leek het vat leeg. Jordy trok met een ruime uitslag van 21-11 de overwinning naar zich toe, waarmee Duinwijck zich plaatste voor de finale op 10 maart in Den Bosch. Dennis over zijn singel: "Jordy had zijn plan iets aangepast, waardoor ik in moeilijkheden kwam. Ook stond hij anders op de baan dan in andere wedstrijden. Het zat er vandaag niet in."

Het avontuur van DKC in de Nederlandse Badminton Eredivisie zit er voor dit seizoen helaas op. Dennis: "We hadden een wedstrijd nodig waarbij we boven onszelf zouden uit stijgen. Vandaag was dat helaas niet het geval. We hebben verloren van een betere tegenstander."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!