Tick tock, tick tock: time's up

Tick tock, tick tock: time's up

Ons aller Michel Bezuijen gaat het bij Badminton Nederland als voorzitter proberen - als VVD-politicus - zonder te weten wie zijn tegenstanders zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Laten we even kijken naar de achtergrond van deze man. Ook ik behoor tot de groep van mensen die voor vrijheid en democratie is en laten dit nu juist de twee dingen zijn die bij Badminton Nederland volledig ontbreken.

Het zou veel beter zijn geweest als Badminton Nederland met een voorzitter op de proppen was gekomen uit de kringen van de SP ("je mond houden en geen kritiek op de partijleiding") of uit de partij met die meeuw in het logo, waar je maar é7eacute;n leider hebt en geen lid kan worden.

Wat is de fout van ons aller Michel Bezuijen?

Nou, op de eerste plaats weet hij niet waaraan hij begint, maar dat is niets nieuws voor een politicus. Als je van één beroepsgroep kan zeggen dat ze de weg kwijt zijn, dan zijn het wel dit soort mensen. Als Badminton Nederland dus gaat zoeken naar iemand uit de politiek, dan zegt dat genoeg over de staat van blindheid waar onze bond zich in bevindt.

Zijn grootste fout is waarschijnlijk het onderschatten van de 'vijand': de mensen die echt iets om de sport geven en niet de namaakpersonen binnen de bond. Passie wint altijd, al was het alleen maar omdat de mensen zonder passie gewoon afhaken als het moeilijk wordt en wij dus gewoon door gaan.

Ook ik heb een fout gemaakt, want ik heb onze nieuwe Michel mijn telefoonnummer niet gegeven en hem niet verteld dat ik naast Deens en Engels nog steeds vrij aardig Nederlands spreek.

Hij had eens kunnen informeren over wat ik nu bedoelde en dan had ik hem ook een kans gegeven. Net zoals ik dat heb gedaan met onder andere Ton Wijers. Als daarna blijkt dat je gewoon een "Jan met de korte achternaam" bent, dan kan je alsnog een leuke tegenstander krijgen in mij.

Nu staat onze nieuwe Michel helemaal alleen met de mensen die het op voorhand al niet goed met hem voorhebben. En geloof me Michel, je tegenstanders binnen de organisatie zijn veel oneerlijker dan wij die als vijand worden gezien. Ik sla je gewoon verbaal voor je bek als ik voor je sta, de mensen binnen Badminton Nederland een mes in je rug.

Jammer, maar je behoort nu al tot de grijze massa binnen onze sport en over een paar jaar kunnen we zeggen dat we je zagen komen en weer zag gaan, terwijl wij er nog steeds zijn.

Maar nu al wil ik je bedanken voor het verspillen van je tijd: je hebt ervoor gekozen om mij in de oppositiebanken te hebben en dat is prima voor mij. Maar ik ben niet zo aardig als dat ze in de Tweede Kamer of de equipe van Badminton Nederland afgevaardigden zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!