SportSport

De All England Open in Birmingham: het Wimbledon van de badmintonwereld

De All England Open in Birmingham: het Wimbledon van de badmintonwereld

De All England Open 2018 in Birmingham is het Wimbledon van de badmintonwereld en vanaf woensdag 14 maart gaat het BWF World Tour Super 1000 toernooi van start met vijf Nederlanders.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Olympiërs Jacco Arends en Selena Piek (WR28) openen hun Engelse campagne om 14:00 uur tegen Joachim Fischer Nielsen en Alexandra Bøje (WR1653) uit Denemarken. Verleden week in Duitsland wonnen onze landgenoten nog nipt met 21-19 en 25-23 van de Scandinaviërs, maar Arends en Piek zijn daarmee meteen een gewaarschuwd badmintonpaar.

Mark Caljouw op herhaling na German Open

Rond 14:40 uur gaat Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR39) de baan op tegen de als zesde geplaatste Ng Ka Long Angus (WR9) uit Hong Kong. In Mulheim legde Mark het met 18-21 en 14-21 af tegen de Aziaat: hij zal in Birmingham meer moeten doen om het verschil te maken.

Indonesische dertigers in mannendubbel

Ruben Jille en Jacco Arends lopen als nummers 40 van de wereld rond 18:00 uur het veld op voor een eerste ronde partij tegen Mohammad Ahsan en Hendra Setiawan. Momenteel is het Indonesische koppel 172e van de wereld, maar individueel zijn de twee dertigers elk al nummer 1 van de wereld geweest. De Nederlanders hebben hun jeugd, Ahsan en Setiawan hebben echter de absolute skills op 'ninja level'.

#seipie opent tegen Thaise nummer 9

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben sinds oktober 2017 flinke stappen gemaakt op de wereldranglijst en momenteel zijn ze 49e van de wereld. Hun Thaise tegenstanders Rawinda Prajongjai en Jongkolphan Kitiharakul (achtste geplaatst) staan maar liefst 40 plaatsen hoger en hebben tijdens de eerste ronde wedstrijd om 19:40 uur een erg gunstige uitgangspositie.

Thuisblijvers

Op de deelnemerslijst staan meer Nederlanders dan in het wedstrijdschema: Jelle Maas en Robin Tabeling vielen rankinggewijs net buiten de boot. En voor Iris Tabeling geldt daarbij dat haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser momenteel herstellende is van een operatie.

Klik hier voor de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!