SportSport

Groot deelnemersaantal aangepast badmintontoernooi Delftse Redeoss

Groot deelnemersaantal aangepast badmintontoernooi Delftse Redeoss

Zaterdag 17 maart waren de aangepast badmintonners te vinden in Delft. Daar speelden zij bij thuisclub Redeoss een toernooi uit het aangepast badminton circuit. Met een opkomst van ruim 40 spelers was dit het drukst bezochte toernooi uit het circuit van dit seizoen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Enkele nieuwe spelers deden voor het eerst mee en aan hun reactie te zien ook zeker niet voor het laatst. Rollers en staanders speelden in verschillende categorieën de enkel en het gemengd dubbel.

Rollers

Bij de mannen enkel A ging Ilse van de Burgwal er met het goud vandoor. Deze oud-wereldkampioene speelt op een dusdanig niveau dat zij haar uitdaging vindt door bij de heren mee te spelen. De strijd om zilver en brons ging in deze categorie tussen Hans MacDaniel en Piet de Hoogh, waarbij oud-Redeoss speler Hans aan het langste eind trok (21-17, 21-14).

Bij de mannen enkel B was Robin van Dam van BC Shot uit Dongen oppermachtig. Hij gaf zijn concurrenten weinig punten en pakte daarmee goud. Spannender was de strijd om zilver en brons. In drie sets versloeg Jonny Munnik van de Heerhugowaardse club HHW'69 thuisspeler Erik Jan Koekoek (21-14, 11-21, 21-15). Erik Jan heeft sinds enkele weken een nieuwe en lichtere sportrolstoel, waarmee hij druk aan het trainen is. Deze nieuwe stoel lijkt zijn vruchten af te werpen.

De finale bij de dames werd een strijd tussen België en Nederland. De Belgische Gerardine van Ende versloeg daarbij Anniek Griffioen van het Sliedrechtse Shuttle Up (21-19, 21-16). Het brons werd een prooi voor Redeoss-speelster Helga Karlas. Zij won in de strijd om de derde plaats van Rini Brekoo in een spannende drie-setter (17-21, 21-15, 21-9).

Vervolgens gingen de rollers uit alle categorieën met elkaar aan de slag tijdens het gemengd dubbel. Dit leverde spannende wedstrijden op. De eerste plaats was voor Ilse van de Burgwal en Jonny Munnik. Het koppel speelde voor het eerst met elkaar, maar de ervaren Ilse en de nog jonge Jonny bleken een gouden combinatie. Een deal om ook samen tijdens het NK te spelen werd meteen geboren. Tim Quartel van Redeoss haalde samen met Anniek Griffioen een tweede plaats. Brons ging naar Rini Brekoo en Piet de Hoogh in een spannende strijd tegen Gerardine van Ende en Rob Smeets (21-13, 24-22).

Staanders

Bij de staanders mannen enkel A was Bas den Turck de grote winnaar. Een knappe prestatie van de speler van het Tilburgse BC Reeshof die al lange tijd met een blessure kampt. Bas kreeg het goud echter niet cadeau, daar was een pittige wedstrijd tegen de bij de mannen spelende vrouw Carmen van Kester van het Naaldwijkse BC Mix voor nodig. De strijd om het brons ging tussen twee jeugdige en enthousiaste spelers bij het circuit. Ludovic Maanders van het Heemskerkse KIS versloeg daarbij Koen van Leeuwen van BV Deo uit Nootdorp.

De finale-enkel mannen staand B was een onderonsje tussen twee spelers van thuisclub Redeoss. Axel Nieuwenhuyse versloeg daarbij Thomas Binnendijk (21-7, 21-18). BC Limes mag het brons mee naar huis nemen, Jareth van der Weijden sleepte deze prijs in de wacht. Bij de dames zegevierde Cynthia Christiaans van MGS Maastricht. Zij versloeg in de finale Sophie van den Broek van kersverse landskampioen Duinwijck. Het brons werd een strijd tussen Nederland en België, waarbij de Maastrichtse Jaimy Post er met de winst vandoor ging tegen Alexandra Mondelaers (21-17, 16-21, 22-20).

Bas den Turck en Carmen van Kester pakten samen de winst in het gemengd dubbel. Zij wonnen van Jaimy Post en Guus Maassen. Het brons ging in een spannende strijd naar Sophie van den Broek en Jareth van der Weijden door winst op Koen van Leeuwen en Alicia Mondelaers (21-11, 23-21).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!