SportSport

Junior Master toernooi in Almere toe aan 25e editie

Junior Master toernooi in Almere toe aan 25e editie

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 organiseert BV Almere voor de 25ste keer haar Junior Master. Het aantal deelnemers ten opzichte van andere jaren is duidelijk minder met 142 deelnemers.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit jaar komen de Denen, mede door beleid vanuit Badminton Nederland, niet maar we mogen ons wel verheugen met de komst van een sterke delegatie uit België en enkele spelers uit Duitsland. Zaterdag en zondag worden er 320 partijen afgewikkeld en alle wedstrijden worden in onze eigen sporthal Raggers gespeeld.

Het toernooi zal worden gespeeld in Sporthal Raggers (10 banen), Bongerdstraat 6, 1326 AB Almere-Stad.

De speeltijden zijn:

  • Zaterdag 9.00 - 20.30 uur
  • Zondag 9.00 - 16.30
  • de finales staan gepland vanaf 14.00 uur

Zomertijd

Dit weekend gaat de zomertijd in, de klok gaat een uur vooruit dus we slapen een uurtje minder. Het zal zondag dan ook erg vroeg aanvoelen voor de deelnemers.

Voorbeschouwing

Het aantal deelnemers in de <11 is hoger dan bij de vorige editie. Er is vooral bij de jongens een toename te zien. Als we naar de plaatsingen kijken is bij jongens Joely Cornet, in elk onderdeel geplaatst, de te kloppen man. Bij de meisjes is de verwachting dat Megan Moller en Gwyneth Tan de buit gaan verdelen.

Bij de meisjes <13 is duidelijk dat bij de meisjes Famke Wouters de favoriet is. In alle onderdelen is ze als eerste geplaatst. Bij de jongens is de plaatsing minder duidelijk om een favoriet aan te wijzen. Zo is Kas Sacranie als eerste geplaatste in het enkel maar moet hij in de dubbel Mats Duwel voorlaten die zowel in het enkelspel als gemengd dubbel als tweede is geplaatst. In het gemengd dubbel is, spelend met de top favoriet bij de meisjes, Sander Bertens als eerste geplaatst. Kortom een mooi uitdagend speelveld!

Traditiegetrouw is het aantal inschrijvingen bij <15 het hoogst. Niet minder dan 31 jongens hebben zich ingeschreven voor het enkelspel. De verwachting was dat Noah Wattimena en Ivory Johan elkaar in de finale tegenkomen maar helaas heeft Ivory zich terug moeten trekken. Hierdoor is Noah Haase nu de hoogste geplaatste in de onderste deel van het schema. Met 28 meisjes in het enkelspel kun je ook hier spreken over een vol schema. Bij de meisjes zijn er geen uitgesproken favorieten, in elk onderdeel zien we andere namen bij de eerste twee geplaatste. In het enkelspel wordt een finale verwacht Novi Wieland en Diede Odijk, in het dubbelspel is de verwachting dat Iris van Leijsen / Kirsten de Wit tegen Karlijn van der Lee / Celine Roest en het gemengd dubbel zou, als alles uitkomt, een finale zijn tussen Sylvan Luijsterburg / Leonie Rovers en Just Meijer / Anouk van Wijk.

In de oudste leeftijdsgroep is Teun de Mast in alle onderdelen als eerste geplaatst, hij is dus de te kloppen man. In het enkelspel zal Robin Mesman er in de finale, als hij de verwachtingen waar maakt, er alles aandoen om te winnen. Bij de meisjes heeft Amber Derksen in alle onderdelen een plaatsing en is de verwachting dat ze dus drie finales moet spelen waarbij in het gemengd dubbel tegen Teun de Mast.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!