Kick-off nieuwe contributiesystematiek Badminton Nederland: een nieuwe blik op de toekomst

Kick-off nieuwe contributiesystematiek Badminton Nederland: een nieuwe blik op de toekomst

Goed nieuws! Vorige week hebben de eerste vier gemotiveerde vrijwilligers zich gemeld bij Badminton Nederland, die graag willen meewerken aan het onderzoeksproject voor een nieuwe contributiesystematiek als onderdeel van een nieuw verdienmodel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland is vanzelfsprekend verheugd over dit enthousiasme dat ontstond na afloop van de eerste bijeenkomst op maandagavond 19 maart die in Nieuwegein werd georganiseerd. Vicevoorzitter Ton Weijers verwelkomde de bezoekers.

Wil je meedoen?

We zijn op zoek naar nog meer gemotiveerde vrijwilligers! We hebben daartoe een profielschets opgesteld!

Jaarvergadering 2020

Algemeen manager Barbara Mura, die zelf ook een deel van de presentaties voor haar rekening nam, vertelt over de ambitie voor de komende jaren: "Het is een traject waarvoor we met z'n allen een lange adem moeten hebben. Het uiteindelijke doel is namelijk dat we voor de jaarvergadering in het jaar 2020 een goed onderbouwd advies kunnen formuleren aan de leden met wie we een basis voor de continuïteit van onze prachtige sport hebben. Financieel solide."

Doorontwikkelen

"Immers, de (sport)wereld verandert en ook wij als badminton kunnen niet stil blijven staan. We moeten onszelf, de organisatie én de sport durven doorontwikkelen. Natuurlijk zijn en blijven wij een bond maar we hebben wel de ambitie om te groeien naar een méér ondernemende organisatie, zonder dat we onze kerntaken uit het oog verliezen."

"Kortom, we zijn op zoek naar mogelijkheden om structureel nieuwe inkomstenbronnen aan te boren, waardoor we minder afhankelijk worden van subsidies. Dat vraagt om een juiste strategie met draagvlak."

Werkgroepen

Manager Evenementen en Sponsoring Hendrik Boosman en Kennis- en Relatiemanager Daphne Latour gaan twee van de vier werkgroepen bemannen als voorzitter. We hebben het dan over de werkgroepen 'Nieuwe verdienmodellen' en 'Loyalty'. Hendrik en Daphne presenteerden ook hun inspirerend verhaal.

Voor de twee andere werkgroepen te weten 'Wedstrijdaanbod in relatie tot een lidmaatschap' en 'Samenwerking met andere aanbieders' wordt nog gekeken wie daar als voorzitter de kar kan trekken.

Waren we het dan allemaal eens met elkaar tijdens de bijeenkomst op 19 maart?

De aanwezigen stelden goede kritische vragen over de planvorming, waarbij het voor de bezoekers ook beslist een zoektocht was naar de wijze waarop input kan worden geleverd en hoe dit dan in de uitwerking concreet kan worden gemaakt.

"We koesteren die kritische blik," zegt Barbara. "Dat is een teken van grote betrokkenheid. Ik ben ervan overtuigd dat de komende weken nog meer vrijwilligers zich zullen melden. We zijn op zoek naar badmintonliefhebbers die in staat zijn om constructief samen te werken aan een gemeenschappelijke agenda. We hopen de samenwerking aan te gaan met mensen die strategisch durven denken en het grote plaatje kunnen zien. En, dus ook het algemene belang van de badmintonsport als geheel."

Outside-The-Box

Dat er méér dan ooit 'Outside-The-Box' moet worden gedacht bij een dergelijk essentieel traject, is vanzelfsprekend een must. Het was de belangrijkste reden waarom Dagmar van Stiphout van marketingbureau Triple Double was gevraagd om uit te leggen hoe je de badmintonsport en het verkopen van de sport, vanuit de ogen van een marketeer kunt zien.

Unique Selling Points

"We moeten onvoorwaardelijk op zoek gaan naar de Unique Selling Points van onze sport," vertelde hij. "Je denkt soms dat je je eigen unieke kenmerken al te pakken hebt, maar soms blijken die ook voor andere sporten te gelden. Wel, dan ben je er dus nog niet. Want, alleen met je eigen unieke verhaal en kenmerken, kun je jezelf beter verkopen."

Blik op de toekomst

Het leverde gegarandeerd prikkelende discussies op. Precies zoals het hoort. "Natuurlijk leren we van de lessen uit het verleden. Maar gelukkig zien we ook veel mensen die nu écht de blik op de toekomst hebben gericht. Ik ben blij met die spirit!"

Barbara Mura tot slot: "Uiteraard hopen wij dat de komende weken nog meer vrijwilligers uit het land zich bij ons melden om zitting te nemen in één van de vier werkgroepen om gezamenlijk te komen tot een mooi, constructief en duurzaam voorstel voor de jaarvergadering in het jaar 2020."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!