clubzoeker

Wie wordt de nieuwe Alyssa Tirtosentono van de Junior Master van Hoornse BV?

Wie wordt de nieuwe Alyssa Tirtosentono van de Junior Master van Hoornse BV?

Komende zaterdag wordt de 10e editie georganiseerd van het HBV Junior Master. Jeugdspelers uit heel Nederland zullen hun badmintontalent laten zien in Hoorn.

Maak kennis met Olaf Hermus!

De wedstrijden starten zaterdagochtend om 8.30. De poule-wedstrijden worden tot 15.00 gespeeld. Alle (halve) finales worden daarna ingepland, zodat goed rekening kan worden gehouden met spelers die meerdere finales spelen.

Onder 11 jaar

In de categorie U11 jaar hebben we helaas weinig inschrijvingen. Tien jaar geleden was U11 nog een verplicht onderdeel op de Junior Masters en wellicht zou dat ook wel weer moeten. Bij onze eerste Junior Master edities hebben we spelers onder 11 jaar gehad als Joran Kweekel, Alyssa Tirtosentono en Madouc Linders, nu allemaal toppers in de eredivisie.

Dit jaar alleen een mannenenkel, en daarin is Tobias Mayer van Hoornse BV de te kloppen speler volgens de plaatsingslijst.

Onder 13 jaar

Kas Sacranie van BC Duinwijck is in de categorie U13 jaar de speler om in de gaten te houden. Hij is zowel in de single als dubbel eerste geplaatst. In het mannenenkel is Mats Duwel van VELO zijn voornaamste belager.

Bij de meisjes is Famke Wouters van BC Echt (Limburg) de favoriet. Ook zij is zowel in de single als dubbel als hoogste ingeschaald. Flora Wang van BC Geldrop is in het meisjesenkel de verwachte tegenstandster in de finale.

Onder 15 jaar

Zoals vanouds is de categorie U15 jaar het populairst. Waar vroeger nog Badminton Academy's en Schools verplicht waren hun spelers naar de Junior Masters te sturen, is dat nu niet meer het geval. Desondanks een aantal talentvolle spelers komende zaterdag in Hoorn, te weten:

Stijn de Keizer van DKC en Daan Sacranie van BC Duinwijck zijn de topfavorieten in het mannenenkel. Anouk van Wijk van Amersfoort en Karlijn van der Lee van DKC gaan volgens de plaatsing de finale halen in het meisjesenkel.

Onder 17 jaar

De U17 categorie is in 2011 toegevoegd aan het Junior Master. Toch blijkt het elk jaar lastig om deze categorie vol te krijgen. Zeker bij de dames weinig inschrijvingen. Kaylee van der Wiel (BC Dropshot) is de grootste kanshebber bij de meisjes. Bij de jongens U17 is Damian Schouten van BCRS de nummer 1 geplaatst, met Bartel Komin van Duinwijck als belangrijkste uitdager.

Klik hier voor de wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!