SportSport

International Refrath Cup jeugdtoernooi met Nederlandse kids

International Refrath Cup jeugdtoernooi met Nederlandse kids

De aandacht in de toernooiverslagen gaat meestal uit naar de oudere kinderen en senioren, maar toch even wat aandacht voor een aantal zeer talentvolle kinderen dat afgelopen weekend heeft deelgenomen aan een zeer sterk internationaal toernooi in Duitsland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er wordt vaak gesproken over het missen van de boot i.v.m. andere Europese landen, maar ik zie toch wel dat wij al jarenlang redelijk sterke U-11 en U-13 spelers hebben, maar dat het vanaf 13 jaar toch mis gaat. Ik ga het niet hebben over de oorzaken en de oplossingen, maar wil nu wederom aangeven dat er een redelijk aantal talentvolle spelers voorhanden is.

Vijf van deze spelers namen dit weekend dus deel aan genoemd toernooi en er werd goed gespeeld. Mats Duwel (U-13) kwam sterk zijn poule door, maar moest daarna tegen de latere winnaar. Stefanie Nijsse liet ook prima spel zien, maar zij kwam als (u-13 NL) speelster uit in de U-15 klasse en daar lopen dus een aantal pittig sterke tegenstanders in rond. Toch knap de poule door. Samen met Mats Duwel was de tegenstand in de U-15 poule vrij groot en daar kwamen ze niet doorheen. Volgend jaar zeker meer kans.

In de U-13, drie zeer talentvolle deelnemers uit de U-11 van Nederland. Esmeralda van Drunen, Florine Wille en Flora Wang deden het zeer goed. Flora en Florine kwamen zeer sterk de poule door en behaalden beiden de halve finale, waarin zij nipt verloren in drie sets. Esmaralda kwam niet door de poulefase heen, won twee partijen, maar verloor helaas van een no 1-4 geplaatste speelster.

Flora en Florine speelden zeer sterke dubbels en bereikten en wonnen de finale. Zeer knap voor de twee pas 10-jarige speelsters. Mocht alles gaan zoals het nu gaat, dan gaan we dus nog veel horen van de genoemde spelers!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
René Sehr

René Sehr

Wij kennen René Sehr als badmintongek, als een gepassioneerde trainer en iemand die energie krijgt van jeugdtraining.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!