clubzoeker

Junior OLVE Tournament 2018 achter de rug voor Nederlandse jeugdploeg

Junior OLVE Tournament 2018 achter de rug voor Nederlandse jeugdploeg

Tijdens het Paasweekend werd van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april het toernooi voor de U17 georganiseerd. De U11, U13 en U15 spelers mochten een dagje later beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor hun eindigde het toernooi op maandag 2 april. Bij het U15 toernooi deden verschillende spelers mee van de Nationale jeugdselectie U15 en spelers van de officiële regionale trainingscentra van Badminton Nederland.

Bij de mannensingles werd er na de poules gespeeld volgens een afvalschema van 64 spelers. Jasper Buijnink en Just Meijer verloren de eerste ronde. Jonathan Li en David van Dalm verloren in de tweede ronde. Rens Lagrouw behaalde een mooie kwartfinaleplaats en verloor tegen Maksim Oglobin uit Rusland met 8-21 en 13-21. De pas 13-jarige Noah Haase zette een hele mooie prestatie neer door de finale te halen, na winst in de halve finales tegen Maksim Oglobin (Rusland) met 16-21 / 21-19 / 21-17. In de finale stond er wederom een Rus tegenover Noah. Deze Boris Panfilov was helaas te sterk voor de Nederlander en won met 14-21 / 15-21. Toch een hele mooie tweede plek in het mannenenkel.

Bij de vrouwensingles werd er ook via een afvalschema gespeeld na de poules. Chloe Li behaalde hier een derde ronde. Kirsten de Wit kwam tot de kwartfinales en verloor daarin na een spannende wedstrijd van de Russische Anna Kirillova met twee keer 19-21. Demi van Ritter stond net iets boven Kirsten in het schema en kwam zo een ronde later in de halve finales dezelfde Russische dame tegen als Kirsten. Helaas kon ook Demi niet van haar winnen en ging de winst naar Anna Kirillova met 14-21 /10/21.

In de mannendubbels kwamen de koppels Noah Haase / Rens Lagrouw en Royce Mink / Finn Veltman niet verder dan de tweede ronde. Jonathan Li / David van Dalm en Just Meijer / Joshua Pinto (Frankrijk) wisten een ronde verder te komen, maar wisten deze derde ronde niet te winnen.

In de vrouwendubbels was wel succes. Meerte Loos / Stefanie Nijsse verloren helaas in de eerste ronde. Chloe Li / Demi van Ritter behaalde de halve finales en verloren hierin van de uiteindelijke winnaressen Valeriya Isakova en Anna Kirillova (Rusland) met 13-21 en 19-21.

De tegenstandsters van deze Russische dames in de finale was een ander Nederlands koppel, Kirsten de Wit / Iris van Leijsen. Het werd een spannende strijd, maar de Russinnen waren net te sterk en wonnen met 17-21 / 21-19 / 18-21. Ook hier een mooie tweede plaats voor onze Nederlandse dames.

Als laatste het gemengddubbel. Jonathan Li / Demi van Ritter en Royce Mink / Meerte Loos verloren in de eerste ronde. Jasper Buijnink / Antonia Schaller (Duitsland), Rens Lagrouw / Chloe Li verloren in de tweede ronde. Just Meijer en Stefanie Nijsse kwamen een rondje verder en verloren in de derde ronde. Een mooie halve finale behaalde David van Dalm met Iris van Leijsen, waarin ze verloren van het koppel Danill Dubovenko / Anna Kirillova met 12-21 / 21-13 / 10-21.

Groot succes was er voor Noah Haase en Kirsten de Wit. In de halve finales versloegen ze het Russische duo Maksim Oglobin / Elizaveta Malkova met 14-21 / 21-10 / 21-14 en in de finale tegen het Russische duo Daniil Dubovenko / Anna Kirillova was het Nederlandse koppel duidelijk sterker en wonnen zij met 21-11 / 21-14. Een hele mooie eerste plaats voor dit jonge koppel.

Noah Haase (RTC Almere), Kirsten de Wit (RTC Almere) en Iris van Leijsen (RTC Deurne) van harte gefeliciteerd met jullie 1e en 2e plaatsen.

JOT U17

Voor de U17 spelers bleek het toch wel een zwaar toernooi. Stijn de Keijzer, Jules van Wijlick, Gijs Schreppers, Amber Derksen, Fenna Laros en Novi Wieland wisten allemaal niet hun eerste wedstrijd te winnen in het enkelspel. Ook in het mannendubbel, vrouwendubbel en gemengddubbel kwamen de koppels niet verder dan de 2e en 3e ronde.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!