SportSport

Tweede Dutch International titel voor Soraya de Visch Eijbergen?

Tweede Dutch International titel voor Soraya de Visch Eijbergen?

Morgen, donderdag 12 april, gaat de Dutch International 2018 van start in de VELO-hal te Wateringen en oud-toernooiwinnares Soraya de Visch Eijbergen (WR72) is de hoogst gerankte Nederlander. De A-spelers van de Nederlandse ploeg laten het US$ 10.000 toernooi links liggen in voorbereiding op het EK eind deze maand.

clubzoeker

Ken je DVS-Koto Misi al?

In het kwalificatietoernooi starten vijf Nederlanders waaronder Niels Veenstra en Joran Kweekel in het enkelspel. Zoals elk toernooi waarvoor Kweekel zich inschrijft, is het nog maar de vraag of hij ook gaat spelen. Hopelijk is het glas ditmaal halfvol voor de fanatieke fietser.

Bij de vrouwen treft Debora Jille de Russin Victoria Slobodyanyuk [1] en VELO-koppel Myke Halkema / Dorien Lups opent tegen twee Russische Anastasia's [2].

Nick Fransman terug van weggeweest

In afwezigheid van Nederlands Kampioen Mark Caljouw is Nick Fransman de enige fulltime speler in het mannenenkelspel die onder de Nederlandse vlag deelneemt. Precies een jaar geleden stond Fransman nog 84e op de wereldranglijst en hij is gezakt naar de 179e positie.

Hij kan na een toernooigewijs rustige periode weer gaan ijveren voor redemptie en wel tegen de als achtste geplaatste Ivan Rusev uit Bulgarije (WR114). Nick en Ivan hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld en ondanks het ranglijstverschil is het op voorhand geen 'gedane zaak' voor de landgenoot van de Stoeva Sisters.

Nederlandse singelvrouwen

De goedlachse Julie Dawall Jakobsen (WR60, Denemarken) is de first seed in het vrouwenenkelspel en Mariya Mitsova (WR68, Bulgarije) staat tweede op de plaatsingslijst.

Badmintonvlogger Gayle Mahulette (WR83) is zesde geplaatst bij de Dutch International en mag het opnemen tegen Anura Prabhudesai (WR109) uit India. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar de realiteit is dat Mahulette slechte ervaringen heeft met tegenstanders uit Azië. Moest, en zo mag uiteraard gehoopt worden, Gayle Mahulette zegevieren, dan krijgt ze Marie Batomene (Frankrijk) of Lianne Tan (Nijmegen) tegenover zich.

Soraya de Visch Eijbergen (vierde geplaatst) speelt haar eersterondepartij tegen een kwalificatiespeler. Als de voorzienigheid haar werk doet, belandt de Chambly Bad speelster in de halve finale. Daarin speelt ze dan waarschijnlijk tegen Anna Thea Madsen (verlies tijdens Irish Open 2017) of Mariya Mitsova (verlies tijdens Hellas International 2017). Stevige tegenstanders en niet in de minste plaats op mentaal vlak, maar gelukkig kan 'Icebergen' putten uit iets dat niet elke topsporter gegund is: true grit. Het is dus afwachten wie ze tot haar volgende Titanic maakt.

Vlieguren draaien voor dubbels

Opmerkelijk genoeg heeft Iris Tabeling zich teruggetrokken voor de vrouwendubbel met haar Duitse gelegenheidspartner Kilasu Ostermeyer, maar staat ze evenmin opgesteld in het gemengddubbel met de Alex Vlaar. Reden: onbekend. De Bulgaar doet een badmintonduet met Myke Halkema en geniet samen met de dochter van Lou een bye in de eerste ronde.

Dancing queen Imke van der Aar mag weer samen met Debora Jille de baan op en een toernooi als de Dutch International is ideaal om de ranking van 84 weer wat op te krikken. Het jonge duo is als derde geplaatst en heeft bij goed spel uitzicht op tenminste een halve finale. Wat extra vlieguurtjes op de teller, dat is altijd meegenomen.

Klik hier voor alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!