clubzoeker

Brons voor Nederlandse Masters in Hesingue

Brons voor Nederlandse Masters in Hesingue

Tijdens de Forza Nations Cup 2018, die gespeeld werd van 1 t/m 3 juni jl. in Hesingue (Frankrijk), heeft Nederland de bronzen medaille behaald.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hiermee maakte het team de plaatsing (3) waar en moest het alleen de op volle sterkte aanwezige landen Denemarken en Engeland voor zich laten.

De Nations Cup, ooit in 2005 begonnen als vriendschappelijk landentoernooi voor 40+ t/m 60+, opgezet door o.a. Rob Ridder, de Engelsman Graham Holt en de Deen Jesper Helledie, vond voor de negende keer plaats en is geëvolueerd van een vriendschappelijk duel tussen 4 landen tot een serieus en prestigieus evenement. Met deze editie een record aantal van ruim 240 deelnemers verdeeld over 9 landen.

Het evenement kent vijf leeftijdscategorieën waarin 2 maal een gemengddubbel, een vrouwendubbel en een mannendubbel worden gespeeld. Per gewonnen leeftijdscategorie is een punt te verdienen. Totaal worden er per match 20 wedstrijden gespeeld, beginnende met alle gemengddubbels in alle leeftijdscategorieën (oplopend van 40+ tot 60+) en vervolgens om en om het vrouwendubbel en mannendubbel, eveneens beginnend met de 40+ en eindigend met de 60+.

Omdat David Noya ziek in Frankrijk was aangekomen moesten de 45+-mannen bij toerbeurt de opengevallen plek innemen totdat David weer fit zou zijn. Hetzelfde gold voor de 55+-dames, omdat Sandra Kroon wegens blessure slechts kon fungeren als non-playing captain. En wegens het ontbreken van een tweede 60+-dame werd de Francaise Dominique Nicolas aan het Nederlands team toegevoegd.

In de poule moest het team overwinningen behalen op Oostenrijk en Duitsland om zich te plaatsen voor de winnaarspoule. Tegen Oostenrijk behaalde Nederland een eenvoudige 5-0 zege door alle leeftijdscategorieën te winnen. Tegen Duitsland werd het een ander verhaal. In de 40+ werden alle wedstrijden verloren. In de 45+ werden beide gemengddubbels nipt gewonnen plus het mannendubbel, dus het eerste punt was binnen. De 50+ won alle partijen en scoorde het tweede punt. Ook de 55+ won 3 partijen waardoor het derde punt binnen was evenals de luid bejubelde zekere matchwinst. De 60+ won er 2 en verloor er 2. Op gewonnen games scoorde Nederland echter beter dus een 4-1 winst tegen Duitsland (totaal 12-8) kon opgetekend worden en plaatste Nederland zich voor de winnaarspoule met Denemarken en Engeland.

Zonder de nog steeds zieke Noya trad Nederland eerst aan tegen Engeland. Ondanks de 5 in drie games gespeelde wedstrijden werden alle leeftijdscategorieën verloren. De eer werd gered door Jeannette van der Werff en Maureen Kleijwegt-Oskam die winst behaalden in het VD55+. Direct daarna volgde de ontmoeting met Denemarken. In Hamburg 2016 werd er nog 10-10 gespeeld, maar verloor Nederland de match door niet genoeg leeftijdscategorieën in totaliteit te winnen.

Het werd een ongemeen spannende strijd met 9 partijen in drie games, waarvan er 1 niet uitgespeeld kon worden doordat Grace Kakiay tot ieders grote schrik de achillespees van haar rechterbeen afscheurde. Door adequaat handelen van fysio Martin ter Plegt en de organisatie werd zij met spoed naar het lokale ziekenhuis vervoerd, waarna zij vervolgens in een ziekenhuis in Basel is geopereerd. Denemarken won uiteindelijk met 5-0 alle leeftijdscategorieën en een overall-score van 16-4.

De eindstrijd tussen Denemarken en Engeland ging door het eerst spelen van de gemengddubbels lange tijd gelijk op, maar in de dubbels pakte Engeland door en kon de Cup mee naar huis nemen.

Voor Nederland kwamen uit: Agaat Poorts (BC Harderwijk), Pascalle van Nielen (TFS Barendrecht), David Noya (BV Houten), Quint Hofmann (BC WIK), Robbert Kraag (BC Weesp), Robert Otto (BCH), Petra Landmeter (BC De Zwaluwen), Ineke Lotgering (BC Delft), Remco Lammers (BC Conquesto), Bas von Barnau Sijthoff (BC Drop Shot), Raymond Singerling (BC Drop Shot), Marcel Rietberg (BC Delft), Linda de Kievit (BC Conquesto), Jeannette van der Werff (TFS Barendrecht), Maureen Kleijwegt-Oskam (BC Amersfoort), Grace Kakiay (BC Duinwijck), Annette Rozemeijer (BC Duinwijck), Marcel Bijen (BC Drop Shot), Marjan Ridder (BC Duinwijck), Rob Ridder (BC Duinwijck), Ad Verhoof (BC Shot), Bram Schuijt (BC Duinwijck), Rick Paap (BC Culemborg) en de Francaise Dominique Nicolas.

Teammanagers: Sandra Kroon en Jeannette van der Werff. Paramedische begeleiding: Martin ter Plegt. Shirtsponsor: Van de Kolk Hypotheken.

Alle uitslagen zijn te vinden op: badnet.org.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!