SportSport

Jacco Arends, Selena Piek en Cheryl Seinen titelkandidaten bij US Open 2018

Jacco Arends, Selena Piek en Cheryl Seinen titelkandidaten bij US Open 2018

De US Open 2018 in Californië is een World Tour Super 300 toernooi met een prijzenpot van US$ 150,000 en vindt plaats van dinsdag 12 t/m zondag 17 juni. Selena Piek en Cheryl Seinen zijn second seeds en daarmee de hoogst geplaatste Nederlanders.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het mannenenkelspel is badmintongod Lin Dan (China, WR10) eerst geplaatst en Mark Caljouw staat als zesde in de andere helft van het schema. Mark (WR31) opent tegen de Thaise Sitthikom Thammasin (WR84) en een halve finale is lastig maar niet ondenkbaar.

Nederlands Kampioene vrouwenenkelspel Gayle Mahulette doet dit jaar niet mee in Noord-Amerika en ook De Visch Eijbergen hoeft geen ESTA aan te vragen. Voor hen staat de Spanish International op de agenda, waar beide speelsters geplaatst zijn.

Twee mannendubbels

Jelle Maas en Robin Tabeling (WR34) zijn zevende geplaatst en spelen tegen mede-Europeanen Tom Wolfenden en Peter Briggs (Engeland, WR38). Hun laatste treffen was in 2016 in Ierland en destijds trokken de Hollanders aan het langste eind.

Ook Jacco Arends en Ruben Jille (WR43) komen in actie en wel tegen de als achtste geplaatste Han Chenkai en Zhou Haodong uit China (WR35). Dit tweetal stond in april nog 28e op de wereldranglijst en zal vermoedelijk een effectieve Chinese Muur vormen voor Arends en Jille.

#seipie second seeds

Selena Piek en Cheryl Seinen (WR22) beginnen direct in de tweede ronde van het vrouwendubbel, bij gebrek aan tegenstanders (uit een kwalificatietoernooi). Er is een gerede kans dat het paar gaat openen tegen Johanna Golizewski en Lara Kaepplein uit Duitsland (WR41). Tijdens het EK in april wurmden de Nederlandse meiden zich nog met 21-16 en 22-20 voorbij de Oosterburen.

Franse dans voor Jille

In zijn badmintonleven is Ruben Jille doorgaans zo single als de gemiddelde modeltreinbouwer, maar gelukkig kan hij in Californië (en straks in Canada) rekenen op de iets oudere Emilie Lefel uit Frankrijk. Het Nederlands-Franse stel (WR193) speelde eerder al samen tijdens de Bitburger, Dutch en French Open vorig jaar.

In de California State University 'Fullerton Titan Gym' nemen Jille en Lefel het op tegen Jessica Pugh en Ben Lane uit Engeland (WR24). Op papier zijn de Britten ruimschoots favoriet, maar wie weet ontstaat er weer mooie badmintonmagie tussen Ruben en Emilie.

Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WR34) zijn achtste geplaatst tijdens de US Open 2018 en dat levert ze een eerste ronde tegen kwalificatiespelers op.

Arends en Piek 16e op de wereldranglijst

Landgenoten Jacco en Selena klimmen behoorlijk op de ranglijst en hun 16e positie maakt dat ze 'third seeds' zijn. Het Olympische koppel begint haar campagne met een wedstrijd tegen de Engelse Jenny Moore en Gregory Mairs (WR51). In maart dit jaar rekenden Arends en Piek in twee games af met de Britten tijdens de Orleans Masters: 18-21, 13-21.

Voor meer informatie bezoek je de toernooiwebsite en de Nederlandse wedstrijden volg je op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!