SportSport

Badminton Nederland steekt middelvinger op naar FZ Forza directeur Martin Lundgaard Hansen?

Badminton Nederland steekt middelvinger op naar FZ Forza directeur Martin Lundgaard Hansen?

Badminton Nederland en FZ Forza sloten in juni 2017 een vierjarig contract met elkaar af, waarbij inbegrepen de kleding voor spelers en coaches van de nationale selectie senioren, U19, U17 en U15. Tot dusver lijken de senioren de dans te ontspringen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op het moment van schrijven zijn we 13 maanden verder en we hebben nog geen enkele foto gezien van de nationale senioren selectie in FZ Forza kleding. Groepsfoto's van de jeugdselecties en zelfs de groep badmintonveteranen in FZ Forza kleding verschenen opvallend genoeg al vanaf september 2017 online.

groepsfoto nationale senioren selectie

In september 2017 publiceerde Badminton Nederland wel een groepsfoto van de nationale senioren selectie, maar elke speler is daarop gekleed in de kleding van zijn of haar individuele sponsor. Een bijzonder vertrek van wat jarenlang de gewoonte was: een prominente groepsfoto van alle spelers gekleed in Yonex trainingspakken op top-badminton.nl. Dus ook spelers met persoonlijke sponsorcontracten met ándere badmintonmerken conformeerden zich.

Navraag bij FZ Forza Nederland / België eind september 2017 leverde de volgende reactie op: "De speciaal gemaakte oranje FORZA kleding is nog niet klaar. Dit is een tijdelijke oplossing. Zodra oranje kleding klaar is komt er zeker een officieel fotomoment." De beschikbaarheid van de 'Oranje-shirts' en de (reguliere) trainingspakken lijkt al maanden geen enkel probleem meer te zijn: de shirts zijn zelfs te koop bij webshops zoals Badminton Planet en AllRackets.

Ter vergelijking: Badminton Denmark en VICTOR sloten in juni 2017 een vijfjarig materiaalcontract af met elkaar. In september van hetzélfde jaar (twee à drie maanden later) werd een uitgebreide fotoshoot gedaan met de complete Deense senioren selectie.

De vraag is dan: wat weerhoudt Badminton Nederland ervan om het huidige kleurenfestival bovenaan top-badminton.nl te vervangen door een groepsfoto van alle spelers van de nationale senioren selectie in FZ Forza kleding? Kleding van de materiaalsponsor van Badminton Nederland? De sponsor die al meer dan 13 maanden als 'partner' verbonden is aan de Nederlands sportbond?

"We willen wel je geld..."

Waar is de tegenprestatie van de bond van directeur Barbara Mura richting haar sponsor FZ Forza? Al je selecties nadrukkelijk in FZ Forza sponsormateriaal kleden en daarover publiceren, BEHALVE je nationale senioren selectie... Dat klinkt als een middelvinger naar FZ Forza directeur Martin Lundgaard Hansen: "We willen wel je geld, maar schermen ons 'sterrenteam' af van de bijbehorende tegenprestatie."

Zou het argument van Badminton Nederland straks zijn: sinds het aangaan van het sponsorcontract heeft de nationale senioren selectie geen toernooien in teamverband (Thomas & Uber Cup) gespeeld, dus is er nog geen 'noodzaak' geweest om de spelers in FZ Forza sponsorkleding te hijsen?

Bij deze: bullshit.

FZ Forza is óók kledingsponsor van de nationale senioren selectie. Doe er eens iets mee!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!