Medaillekansen voor Soraya de Visch Eijbergen bij White Nights in Rusland

Medaillekansen voor Soraya de Visch Eijbergen bij White Nights in Rusland
Moederdag 2019

Woensdag 4 juli gaat in Gatchina (Rusland) de White Nights 2018 van start met zes Nederlandse deelnemers. Het is een international challenge toernooi met een prijzenpot van US$ 25,000. Nederlands vice-kampioene vrouwenenkel Soraya de Visch Eijbergen heeft de beste medaillekansen.

› alles over het Badminton Festival!

Jongelingen Joran Kweekel en Debora Jille beginnen in de kwalificaties. Kweekel (WR447) pakt de handschoen op tegen thuisspeler Egor Okolov (WR1122) en ook kwalificatie-'third seed' Jille (WR304) opent tegen een onderdaan van Putin: Daria Dzhedzhula (WR475). Beide Nederlandse spelers hebben goede kans op meerdere singles in Gatchina.

Geen Indonesië voor Ruben Jille

Voor Ruben Jille betekent zijn nieuwe partnership met Imke van der Aar deze week vooral dat hij niet met 'the big boys' mee is naar Jakarta. De eerlijkheid gebiedt overigens wel om te zeggen dat de ranking van Jacco en Ruben (WR44) hooguit een plek op de reservelijst had ingehouden.

In de eerste ronde op donderdag treffen Jille en Van der Aar (WR330) oud-Duinwijcker Anton Kaisti en zijn mixpartner Inalotta Suutarinen uit Finland. Kaisti speelt normaal met Jenny Nystrom en met haar bekleedt hij de 55e plaats op de wereldranglijst. Inalotta is de Fins Jeugdkampioene meisjesenkel en -dubbel van dit jaar, maar samen met Anton nog tamelijk onervaren. Wellicht dat de badmintonchemie van het Nederlandse setje zwaarder drukt op het eindresultaat dan de kennismakingsdans aan Finse zijde.

Ruim twaalf uur later gaat Imke nogmaals de baan op, maar dan met de zus van haar Nederlands-Tsjechische gemengddubbelpartner. Imke en Debora (WR53) nemen het op tegen Putri Sari Dewi Citra en Yujia Jin (WR76) uit Singapore. Een jaartje geleden stond het Aziatische paar nog nabij de top 50, dus het is op voorhand lastig te voorspellen wie hier als victor de baan verlaten zal.

Kroonprinsessen dag respijt

Zowel regerend en drievoudig Nederlands Kampioen vrouwenenkel Gayle Mahulette (WR85) als haar trainingspartner Soraya de Visch Eijbergen (WR65) hoeven pas op vrijdag te beginnen door byes in de eerste ronde.

Gayle Mahulette vs Chua Hui Zhen Grace

Mahulette (achtste geplaatst) krijgt waarschijnlijk de Singaporese Chua Hui Zhen Grace (WR103) tegenover zich in ronde twee. De twee hebben elkaar nog niet eerder ontmoet en gezien de ranking en nationaliteit is Hui Zhen Grace licht favoriet.

Overigens heeft Gayle twee weken terug in Madrid laten zien dat ze zich niet meer zo gemakkelijk laat inpakken door Azatische tegenstanders, getuige haar drie games winst op Vaidehi Choudhari uit India en een bijzonder zwaarbevochten driesetter (22-24, 22-20, 12-21) tegen de latere finaliste Supanida Katethong uit Thailand.

Soraya de Visch Eijbergen op herhaling tegen Yaelle Hoyaux?

Ook De Visch Eijbergen is voor haar eerste partij afhankelijk van het resultaat van een andere match. Als Yaelle Hoyaux (Frankrijk, WR153) een doorgang weet te maken, dan wordt het een tweede Frans-Nederlands treffen in twee weken, na hun ontmoeting tijdens de Spanish International eind juni. Toen won de BC Thuve-trainster in twee games (15-21, 19-21).

Moest De Visch Eijbergen reiken tot in de finale gelijk zo de first seed Neslihan Yigit (Turkije, WR35), dan zal de Nederlandse badmintonenthousiastelinge als Mohammed naar de berg moeten gaan. Yigit was namelijk vier van de vier ontmoetingen de beste van de dag.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

In Nanning (China) is het Nederlandse team er in geslaagd de Sudirman Cup 2019 winnend af te sluiten. In de laatste wedstrijd…

23 mei 2019

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!