clubzoeker

Almere pakt verdiende winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt verdiende winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

In een heerlijke wedstrijd tegen Van Zijderveld werd het 5-3 voor de Almeerders. Natuurlijk ging alle aandacht uit naar de wedstrijd tussen de 16-jarige Amy Tan en de 41-jarige voormalig Europees en zevenvoudig Nederlands kampioene Jie Yao.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een mooie partij die door de geslepen Jie in drie games werd gewonnen. Opnieuw een debuut in het eerste team. Sabine de Wit trad aan tegen Iben Bergstein maar winst zat er helaas niet in.

Dubbels

Dave Khodabux en Sebastiaan Li begonnen de wedstrijd met hun partij tegen Leon Ham en Elwin Wu. Hoewel de voorsprong er in de game steeds was was het geen makkie. Na de break bij 11-9 werd het gaatje geslagen naar 14-9 maar meer afstand nemen zat er niet in. Leon en Elwin wisten hun achterstand zelfs weer te verkleinen maar moesten met 21-18 wel buigen voor Dave en Sebastiaan.

De tweede game verliep iets voortvarender voor de Almeerders. Een voorsprong van 5 punten bij de rust gaf toch enige rust en met 21-15 was het eerste punt voor Almere binnen.

Op de andere baan hadden Manon Sibbald en Cheryl Seinen het in de eerste game een stuk makkelijker tegen Jie Yao en Linda Chen. Na de rust gunden ze hun tegenstandsters slechts 3 punten en met 21-10 leek ook de tweede game eenvoudig worden binnengehaald. Althans, dat dacht een ieder. Maar een constante achterstand in die game leidde toch tot een 17-21 verlies. In de derde game kwamen Manon en Cheryl op een 16-14 voorsprong maar zagen Yao en Linda met 16-17 toch langszij komen en ging de game met 20-22 verloren.

Singles

Na het debuut van haar zusje Kirsten tijdens de kick-off was het nu de beurt aan Sabine de Wit. Zij kon het haar tegenstandster Iben Bergstein echter niet lastig maken. Hoewel ze enkele mooie punten scoorde zat winst er geen moment in. Iben rekende met twee maal 21-12 met Sabine af. Met haar eerste optreden in team 1 was Sabine wel weer een ervaring rijker.

Aram Mahmoud kende geen enkel probleem met Leon Ham. Het krachtsverschil was dermate groot dat het nooit een echte strijd werd. De eerste game won Aram met 21-8 en zoals wel vaker leidde het gemak tot wat concentratiefoutjes. De tweede game was met 21-13 voor Aram en was de stand met 2-2 weer gelijk.

Sebastiaan Li verloor de vorige ontmoeting nog van Thomas Sibbald en was dus gewaarschuwd. Hij begon prima met een 8-3 en 11-7 voorsprong. Maar Thomas kwam sterk terug en zette Sebastiaan flink onder druk. Na 13-13 nam hij zelfs een 17-15 voorsprong. Vijf punten op rij bracht Sebastiaan op gamepoint maar vervolgens was het Thomas die vijf punten op rij scoorde en met 20-20 de stand weer gelijk trok. Sebastiaan herpakte zich op tijd en pakte de game alsnog met 23-21. In tweede was het verzet van Thomas gebroken. Na een 11-6 bij de rust kwam Sebastiaan geen enkel moment meer in de problemen en met 21-9 was de winst overduidelijk.

Amy Tan kende al een voortreffelijke start in het team van coach Erik staats. Ditmaal was niemand minder dan Jie Yao haar opponent. In de eerste game kwam Amy tekort tegen de ervaren Yao en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de dit seizoen aangetrokken speelster van Van Zijderveld. In de tweede game bouwde Amy een mooie voorsprong op maar dit werd door Yao evenzo snel weer ongedaan gemaakt. Met 9-11 keek Amy toch weer tegen een achterstand aan. Maar Amy gaf zich niet gewonnen. Met sterk spel bracht ze Yao toch in de problemen en pakte, tot groot vermaak van het publiek, de tweede game met 21-18. Hoewel Yao het conditioneel leek af te leggen tegen Amy bleek haar ervaring de doorslag te geven. Het spel sterk vertragend maar de shuttle met perfectie plaatsend sleepte ze alsnog de winst binnen en met 21-18 de stand weer gelijk op 3-3.

Gemengddubbels

De eerste gemengddubbel was geen partij voor Cheryl Seinen en Aram Mahmoud. Zij waren veel te sterk voor Iben Bergstein en Elwin Wu. De eerste game was met 21-7 al snel gespeeld. In de tweede game ging het nog iets sneller. Na de 11-0 werd het 21-6 in het voordeel van Almere en een 4-3 voorsprong op Van Zijderveld.

De definitieve winst moest worden veilig gesteld door Amy Tan en Dave Khodabux. Echter ging de eerste game wel naar Linda Chen en Thomas Sibbald. Na de 11-9 voorsprong bij de rust was de winst met 21-19 voor Linda en Thomas. In de tweede game gingen Amy en Dave voortvarend van start en kwamen snel op 11-2. Bij 20-10 een reeks gamepoints waarvan Linda en Thomas en vijf van weg wisten te werken maar de gamewinst met 21-15 was wel voor Almere. In de beslissende derde game kwam de winst niet meer in gevaar. Na 11-5 werd het vrij eenvoudig 21-12 en was de 5-3 zege op de ploeg uit Amstelveen een feit.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!