clubzoeker

De eredivisietrein komt langzaam op gang voor Haagse badmintonners

De eredivisietrein komt langzaam op gang voor Haagse badmintonners

Na twee wedstrijden met geïmproviseerde teams gespeeld te moeten hebben, was het vlaggenschip van DKC dit weekend eindelijk bijna helemaal compleet. Alleen Alyssa Tirtosentono ontbrak nog wegens een blessure.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de herendubbel lieten Robin Tabeling en Michiel Kruijt hun superioriteit zien aan hun tegenstanders van Almere. Zo makkelijk als de heren het hadden, zo moeilijk hadden de invaldames Jessica Huster en Charissa Kuiper het helaas in de damesdubbel. Daarmee kwam DKC met een gelijkspel uit de dubbels.

De eerlijke verdeling werd doorgetrokken in de singels en de mixen. Kopman Mark Caljouw liet erg overtuigend zien dat hij de baas was op de baan. In de andere herenenkel bleek tegenstander Aram Mahmoud jammer genoeg nog een maatje te groot voor Thomas Wijers.

Daisy Bommeleyn maakte het in de eerste damesenkel nog spannend tegen de invalster Diede Odijk, maar wist uiteindelijk gelukkig toch de winst naar zich toe te trekken. Helaas moest Marlies Baan haar hoofd buigen voor het Almeerse talent Amy Tan.

Tabeling hoopte het superieure spel van zijn dubbelpartij door te kunnen trekken in de mix met Baan, maar dat lukte helaas niet, waardoor deze partij verloren ging. Gelukkig werd de laatste mix wel naar binnen gesleept door Caljouw en Bommeleyn, wat de eindstand op 4-4 bracht.

Kopman Caljouw na de wedstrijd: "Je merkt dat we nog wel moeten wennen aan elkaar, maar ik heb er 100% vertrouwen in dat het dit seizoen helemaal goed gaat komen met ons."

Komend weekend zal DKC tijdens het dubbelweekend moeten laten zien of het inderdaad goed gaat komen. Op dit moment staat het team namelijk nog maar op een gedeeld 8e plek. De Hagenezen nemen het zaterdag om 18.30 uur op tegen VELO in sporthal Hogeveld en op zondag in sporthal Zuidhage tegen Hoornse BV.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!