DKC kruipt langzaam maar zeker omhoog in Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC kruipt langzaam maar zeker omhoog in Nederlandse Badminton Eredivisie

In het dubbele speelweekend heeft DKC negen punten weten te halen. Hiermee is het team van de achtste plek doorgeschoten naar plek 5 in de Nederlandse Badminton Eredivisie

SportSport

Maak kennis met Jaymie Laurens!

Zaterdag was buurman VELO helaas nog een maat te groot voor de Hagenezen. In de derby van het westen trok VELO met 5-3 aan het langste eind. Kopman Mark Caljouw was goed voor twee punten. Zowel in zijn single als in zijn mix met Daisy Bommeleyn had hij weinig moeite met zijn tegenstanders. Het derde punt werd binnengehaald door de herendubbel van Michiel Kruijt en Robin Tabeling.

Zondag tegen Hoornse BV had coach Dennis van Daalen de Jel het roer grotendeels omgegooid. Thomas Wijers en Robin Tabeling werden gewisseld, waardoor Wijers samen met Kruijt in de herendubbel uit mocht komen. Deze dubbel sloegen de Haagse heren erg overtuigend binnen. De dames hadden helaas minder succes. Tabeling en wederom kopman Caljouw wisten hun singles binnen te halen en Marlies Baan deed hetzelfde. Invalster Charissa Kuiper had in haar single helaas meer moeite met haar tegenstandster, waardoor deze partij verloren ging.

De mixpartijen zagen er zondag ook anders uit. Alyssa Tirtosento betrad samen met Kruijt het strijdtoneel en zij sloegen de eerste mix eenvoudig binnen. Zo makkelijk als de eerste mix ging, zo veel moeite had Caljouw het in zijn mix met Bommeleyn aan zijn zijde. Na een spannende driesetter werd deze mix gelukkig ook binnengehaald, wat resulteerde in een mooie einduitslag van 6-2 in het voordeel van DKC.

Coach Van Daalen de Jel kijkt met gemengde gevoelens terug op het dubbelweekend: "Het was een weekend van uitersten. Zaterdag was qua resultaat en met name ook qua beleving van het hele team ondermaats. Zondag heeft iedereen daar een goede reactie op gegeven door wel de juiste spirit te tonen en hun wedstrijden wel te winnen."

Zaterdag 6 oktober kan het team van Van Daalen de Jel verder omhoog kruipen. Hekkensluiter Smashing komt dan namelijk op bezoek, waarbij een grote overwinning zeker haalbaar moet zijn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!