clubzoeker

Grote Nederlandse ploeg op jacht naar Belgian International kampioenschap

Grote Nederlandse ploeg op jacht naar Belgian International kampioenschap

Vandaag gaat het hoofdtoernooi van de Belgian International 2018 van start in Leuven. Het is een international challenge toernooi met US$ 25,000 en Ruben Jille, Jacco Arends en Selena Piek zijn first seeds in respectievelijk mannen- en gemengddubbel.

Maak kennis met Gino Monopoli!

Woensdag werden de kaarten al geschud tijdens het kwalificatietoernooi. Opvallend slachtoffer was Nick Fransman: de immer goedgekapte Nederlander ontdeed zich achtereenvolgens van een Belg (Joachim Cansse) en een Oekraïner (Valeriy Atrashchenkov). Maar daarna was de amper 21-jarige Deen Mads Christophersen (WR162) te sterk met 22-20 en 21-15. Selectiegenoot Joran Kweekel maakte indruk in zijn eerste ronde, echter, vervolgens verpestte een Maleisische speler Jorans feestje.

Soraya de Visch Eijbergen zeker van tweede ronde

Met de uitschakeling van Fransman en Kweekel komt de Nederlandse single-eer in handen van Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette die samen opgeteld vijf Nederlandse Kampioenschappen op hun naam hebben staan.

'The Visch Icebergen' is vijfde geplaatst in Vlaanderen en dat levert haar een waar kadootje op in de eerste ronde: Jordan Hart uit Wales (WR129). Niet eerder speelden de twee tegen elkaar, maar zo zeker als dat de paus katholiek is, weet zelfs de badminton-beetje-kenner dat de winnaar van deze partij 'Dutch Indo' zijn zal en niet oud-Roosterse BC speelster.

Voor het 'Maluku Talent' Gayle Mahulette is de loting bepaald niet fortuinlijk. Ten vijfde maal in twee jaar moet ze het opnemen tegen - deze week first seed - Beatriz Corrales uit Spanje (WR29). De eerst vier confrontaties eindigden in twee-games-winstpartijen voor de Zuid-Europese tattoo-liefhebster. Volledig kansloos is Gayle allerminst: eerder dwong ze Corrales al eens tot 28-26. Hoogste tijd voor de Nederlandse om deze keer de rollen om te draaien.

Geen vrouwendubbels

Vanwege de onverwachte break die Debora Jille neemt van badminton en Cheryl Seinens geplande toernooirondje in Azië zitten zowel Imke van der Aar als Selena Piek deze week zonder vrouwendubbelpartners. Dat lot treft Jacco Arends en Ruben Jille gelukkig niet, sterker nog: dit synergetische duo is reekshoofd in hun discipline. Dat levert ze een bye op in de eerste ronde.

Elders in de mannendubbel zien we Sebastiaan Li en Niels Veenstra tegen Jordan Corvee en Bastian Kersaudy. Beide koppels zijn ongerankt, maar het Franse paar heeft aardige 'Le Top 12'-eredivisie ervaring, dus Li en Veenstra zijn gewaarschuwde jongemannen.

Lars Kros en Timo Stoffelen (WR1204) zullen wonderen moeten verrichten om Pavel Kotsarenko en Denis Grachev, beiden onderdaan van Putin en nummer 218 op de wereldranglijst, succesvol te trotseren. 'Nothing is impossible', nietwaar?

Double Duty Jacco

Meerdere ballen, of shuttles, in de lucht houden, dat is wel aan Jacco besteed zo mag hij in Leuven laten zien. Ook in de gemengdubbel is hij first seed en natuurlijk samen met zijn RIO2016-maatje Selena Piek. In het schema van 32 zijn er maar liefst ACHT byes en als eerst geplaatste tandem ben je dan automatisch nog maar één wedstrijd verwijderd van de kwartfinale. Om bij de laatste acht te geraken zullen Jacco en Selena (WR20) vermoedelijk moeten afrekenen met Matthew Clare en Victoria Williams (Engeland, WR137). Menig badmintonliefhebber zal ze het vertrouwen toedichten om die klus te klaren.

Ruben Jille en Imke van der Aar zijn 'promoted from qualifications' (dat is de PFQ achter hun naam in de speelschema's) en denderen dankzij een bye meteen de tweede ronde in. Bijna hetzelfde geldt voor tieners Timo Stoffelen en Chloe Mayer. Twee walkovers in de kwalificaties en hupsakee een plek in het hoofdtoernooi en óók nog een bye in de eerste ronde. Soms is dat best leuk, zo'n duwtje in de rug.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!