SportSport

Hoornse badmintonners hard onderuit tegen Haagse DKC

Hoornse badmintonners hard onderuit tegen Haagse DKC

Waar Hoornse gisteravond nog in een jubelstemming was door de 7-1 winst tegen Smashing, zo sloeg de stemming om tegen DKC in Den Haag. Met 6-2 werd de Noord-Hollandse club verslagen en moest het de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Voor DKC was het juist de eerste overwinning.

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

Er werd gestart met de mannendubbel. Dave stond ditmaal aan de zijde van Ruben en in de eerste game wisten zij het Michiel Kruijt en Thomas Wijers nog behoorlijk moeilijk te maken. In de tweede game lieten de DKC-ers zien een maatje te groot te zijn en werd kansloos verloren.

Iris en Jessica scoorden het eerste punt van Hoornse binnen tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono (vorige week tweede in de mix op het EJK). De dames lieten zien waarom ze dit seizoen nog ongeslagen zijn en wisten in twee games de klus te klaren en brachten de stand op 1-1.

Vervolgens gingen de dames de baan op voor hun single-partijen en daarvan werd vooraf gehoopt op punten. Chloe had niet de minste opponent: Marlies Baan. Het momentum leek in het voordeel van de jonge Hoornse: zij was nog ongeslagen in de Nederlandse Badminton Eredivisie en Baan had de laatste twee wedstrijden in het enkelspel verloren. Het werd een spannende pot en net als gisteravond maakte Chloe een 1-0 achterstand in games goed door de tweede game te winnen. In de derde game was het toch de DKC-speelster, gesteund door het thuispubliek, die de winst naar zich toe trok.

Gelukkig trok Jessica vervolgens de stand weer gelijk. DKC heeft geen vaste tweede single-dame naar het lijkt en elke week krijgt een jonge speelster de kans om in de Eredivisie uit te komen. Jessica kreeg veel tegenstand van Charissa Kuiper, maar met tweemaal 19-21 ging de winst naar Hoornse en daarmee werd het 2-2 gelijk.

Daarna ging het minder voor Hoornse en moet gezegd worden dat DKC in de meeste partijen een klasse beter was. Dave trof Nederlands Kampioen Mark Carljouw en daar viel voor de Hoornse weinig eer te verdienen. De Zuid-Hollander was met tweemaal 21-6 veel te sterk.

Niels zou eigenlijk tegen Thomas Wijers spelen en daar had Hoornse wellicht kans op een punt, omdat de DKC-er tot nu toe nog geen single-partij heeft gewonnen dit seizoen. Wijers raakte echter geblesseerd in het mannendubbel en daardoor werd hij verrassend vervangen door Robin Tabeling. Het broertje van onze eigen Iris is Nederlands Kampioen mannendubbel en gemengddubbel en in de single wordt hij gewoonlijk niet ingezet. Maar net als zijn zus Iris bij de kick-off tegen Roosterse, verraste hij door zijn enkelpartij te winnen. Met 21-19 en 21-9 werd Niels verslagen.

Niels en Chloe vormden samen een nieuw koppel in het gemengddubbel. Maar tegen de ervaren Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono kon Hoornse eigenlijk niet in hun spel komen. Met 21-9 en 21-11 was het karwei vlug geklaard in Haags voordeel.

De laatste pot bracht meer spanning met zich mee. Ruben en Iris vormden door de afwezigheid van Dennis een koppel en brachten het Mark Caljouw en Daisy Bommeleyn behoorlijk lastig. De eerste game ging naar Hoornse met 16-21, maar vervolgens gingen de tweede en derde game verloren met 21-17 en 21-16.

Een teleurstelling voor Hoornse, maar het is totaal geen schande om te verliezen van één van de titelkandidaten die op volledige kracht acteerde. Daarnaast waren er zeker kansen in de single van Chloe en het gemengddubbel van Ruben en Iris en viel het vandaag net even niet de goede kant op.

Ondanks de nederlaag blijft Hoornse wel derdee in de Nederlandse Badminton Eredivisie met 25 punten. Duinwijck en VELO leiden de dans met 27 punten. Almere zit op de hielen met 23 punten, maar daarna een klein gaatje naar DKC met 19 punten en Amersfoort en Van Zijderveld op 18 punten.

Hoornse staat nu nog veilig in de felbegeerde top 5, maar heeft nog vier zware wedstrijden voor de boeg. Volgende week zaterdag treft team 1 thuis om 19:00 Van Zijderveld, dat gedeeld zesde staat en er alles aan zal doen om de top 5 in te komen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!