Hoornse BV dwingt gelijkspel af tegen VELO

Hoornse BV dwingt gelijkspel af tegen VELO

In Wateringen mochten de Horinezen aan de bak tegen de nummer twee van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Hoornse zelf stond eerste op de ranglijst dankzij de 7-1 overwinning op Roosterse bij de kick-off.

› alles over het Badminton Festival!

Vanuit Hoorns perspectief werd het tegen VELO een 'ladies night'. De punten kwamen namelijk uit de damespartijen: de damesdubbel en twee damessingles werden gewonnen. Ruben wist als enige heer een punt binnen te slepen, samen met Chloe in het gemengddubbel.

Ruben en Dennis openden de avond met een zware pot tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. De VELO'ers waren duidelijk een maatje sterker. Met ongelooflijk vlugge racketvaardigheid en keiharde smashes was het eerste punt in twee games voor VELO.

Jessica en Iris maakten er een prachtige partij van tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Lange rally's volgden elkaar op en een tactisch spel volgde. Jessica blonk verdedigend uit, zelfs de hardste smashes werden prachtig geretourneerd. Iris kon vervolgens met haar aanvalskracht het punt binnenslepen. De eerste game werd met 16-21 gewonnen. In de tweede game leken de VELO-ers er een derde game uit te halen, maar Iris en Jessica wisten met veel vechtlust terug te komen van een achterstand en het eerste punt binnen te halen voor Hoornse.

Dave ging vervolgens de baan op in zijn singlepartij tegen Ewout Beukers. De VELO-speler deed zijn achternaam eer aan, want de smashes die hij produceerde beukte hij keihard de grond in. Dave kwam niet in zijn spel en moest de winst aan VELO laten.

Niels had toen de taak om Alex Vlaar van winst af te houden. Hij streed voor wat hij waard was en wist in sommige rally's echt te imponeren. Helaas waren de meeste rally's in het voordeel van Vlaar, die zeer gecontroleerd en bij vlagen fenomenaal speelde.

Daarna was het strijdtoneel weer het terrein van de dames en zoals eerder gemeld pakte dat goed uit voor Hoornse. Madouc Linders had last van een lichte blessure en kon nog niet spelen. Chloe kwam derhalve als eerste in actie en wel tegen Dorien Lups. Ze ging vol zelfvertrouwen de baan op en kwam fantastisch uit de startblokken. Ze nam gelijk de leiding in de eerste game en stond die niet meer af: 10-21. In de tweede game ging Chloe wederom knallend van start en speelde ze subliem badminton. Tot de winst in zicht kwam en Lups uit een ander vaatje begon te tappen. Onverwachts ging de tweede game toch naar VELO. Chloe liet echter zien mentaal te zijn gegroeid en ging in de derde game weer vol goede moed van start. Met zeer aanvallend spel werd de derde game binnengeslagen en was de prachtige overwinning een feit.

Jessica speelde tegen invalster Veda Diemel. De jonge dame van VELO liet zien over veel doorzettingsvermogen te beschikken, maar de listigheid van de Hoornse zorgde voor een eenvoudige overwinning in twee games.

Iris en Dennis gingen uitstekend van start in hun partij tegen Myke Halkema en Jim Middelburg. Het ging in de eerste game lange tijd gelijk op. Jim en Myke bleken iets beter op elkaar te zijn ingespeeld en wonnen met 21-17 de eerste game. Daarna was de koek op bij Hoornse. Er werden te veel fouten gemaakt, waarvan een groot deel ook afgedwongen door het sterke spel aan Wateringse kant. De tweede game ging met duidelijke cijfers naar VELO en daarmee werd een gelijkspel het hoogst haalbare.

In twee games pakten Ruben en Chloe zij de winst tegen Ewout Beukers en Veda Diemel. Chloe onderschepte veel bij het net en Ruben kon vanuit het achterveld het spel bepalen. Een mooie mix waarmee het koppel een welverdiend gelijkspel tot stand bracht.

Volgende week wacht wederom een belangrijke test. Thuis speelt Hoornse tegen Amersfoort, op het moment van schrijven de nummer vier van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Alle support is van harte welkom! Komt dat zien, team 1 voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Start om 19.00.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!