Hoornse te sterk voor Amersfoort in derde speelronde

Hoornse te sterk voor Amersfoort in derde speelronde

Dit weekend wachtte de confrontatie met Amersfoort. Al voor de seizoenstart stond deze wedstrijd rood omcirkeld in de agenda van Hoornse. De voormalige topclub uit de Keistad legde vorig seizoen namelijk beslag op de begeerde vijfde plaats na de eerste fase.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Rosaline Tumewu en Marsha van Beusekom waren opgeroepen als vervangers.

In de herendubbel werden de jonge spelers Niels en Ruben aan elkaar gekoppeld. In de eerste game pakte deze nieuwe formatie goed uit. In de tweede en derde game bleken de gebroeders Koen en Rein Ridder toch een maatje te groot.

Rosaline en Marsha werden samen opgesteld in het vrouwendubbel. De jonge Amersfoortse dames Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos waren in de eerste game duidelijk sterker. In de tweede game konden de twee Hoornse-iconen nog een beetje aanhaken, maar de winst ging naar Amersfoort.

Eerst mochten Dave en Jessica de baan op voor hun enkelpartijen. Dave speelde tegen Harald Hiemstra en Jessica tegen Mireille van Daal. Beiden verloren de eerste game met dezelfde cijfers: 21-23. Men begon al te vrezen voor het eerste verlies dit seizoen, maar ze kwamen goed terug. Zowel Dave als Jessica won in drie games de partij en zodoende was de stand gelijk: 2-2.

Niels was vervolgens te sterk voor Rein Ridder in twee ruime games. Chloe is net als Jessica nog ongeslagen dit seizoen in het enkelspel. En daar kon Meike Versteeg geen verandering in brengen. In twee games ging de winst naar Hoornse en daar was zowaar een fantastische 4-2 voorsprong.

Tot slot werden de gemengddubbels gespeeld. Dave en Jessica mochten weer tegelijk spelen, maar ditmaal op dezelfde baan en met elkaar. Ze waren helaas niet opgewassen tegen de ervaren Koen Ridder en Renske Kwakkenbos.

Vincent de Vries van Amersfoort speelde alleen de laatste partij van de avond en hij kon er samen met Mireille van Daal nog een gelijkspel uit halen voor Amersfoort. Maar daar wilden Ruben en Chloe niets van weten. In twee spannende games werd de felbegeerde winst binnen geslagen: 5-3!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!