clubzoeker

Jonge Smashing-team houdt twee punten in Wijchen

Jonge Smashing-team houdt twee punten in Wijchen

Zaterdagavond was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van team 1. De tegenstander was Almere en in een volgepakte sporthal Achterlo begonnen de teams aan de dubbels.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Yannic en Roy gingen van start tegen Sebastiaan Li en Dave Khodabux. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar aan het einde wist Almere in beide sets door te zetten (15-21/19-21). Ella en Denise speelden op de baan ernaast tegen Manon Sibbald en Georgy van Soerland. In de eerste set was er nog sprake van wat miscommunicatie, maar in de tweede set streden de dames voor wat ze waard waren. Helaas net niet genoeg om er in ieder geval een derde set uit te slepen (13-21, 21-23).

Yannic moest tegen Aram Mahmoud en dat leek op voorhand al een moeilijke wedstrijd te gaan worden. De fitte Aram liet niks heel van Yannic, maar desondanks bleef Yannic zijn uiterste best doen om punten te scoren (5-21, 11-21). Lieke begon haar wedstrijd tegen Amy Tan voortvarend en bleef in de eerste set lang bij, totdat Amy een tandje bij schakelde en er met de winst vandoor ging. In de tweede set werden de dropjes van de tegenstander nog scherper en kon Lieke er helaas niet meer tegenop (18-21, 11-21).

Na vier wedstrijden stond het scorebord voor Smashing nog steeds op nul, maar daar ging spoedig verandering in komen. Luuk toonde zijn kunsten tegen Sebastiaan in een fenomenale wedstrijd. De eerste set was een prooi voor Luuk, de tweede set was intens spannend en ging net aan naar Sebastiaan en in de derde set was het Luuk die zijn hoofd koel wist te houden en een paar geweldige keuzes maakte (21-17, 24-26 en 21-16). Maureen speelde tegelijkertijd tegen Manon en ook die strijd leek gelijk op te gaan. Echter worstelde Maureen teveel met haar eigen spel en kon ze helaas niet tot haar beste niveau komen (13-21/11-21).

In de gemengddubbels was er het vertrouwen om op z'n minst nog een punt te pakken. Ella en Brandon speelden tegen Aram en Amy. Een moeilijke wedstrijd tegen twee singelaars, maar ook hier begon het goed. De scherpte bleef op de belangrijke momenten niet aan en deze gemengddubbel moest aan Almere gelaten worden (17-21, 15-21). Roy en Lieke hadden iets goed te maken van vorige week en dat straalden ze ook uit tegen Georgy en Dave. De vechtlust was geweldig en Lieke zat er super goed tussen, dus de eerste set ging naar Smashing. In de tweede set ging het letterlijk gelijk op, werden er enkele twijfelachtige arbitrale beslissingen gemaakt, maar hielden Roy en Lieke hun zenuwen in bedwang om het tweede punt voor Smashing binnen te halen (19-21, 28-30).

Een 2-6 verlies, maar het voelt als een overwinning! Ouders, supporters, vrijwilligers: wederom ontzettend bedankt voor de steun en hulp! Volgende week speelt team 1 uit tegen BC Duinwijck en gaat het er alles aan doen om meer punten te pakken.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!