clubzoeker

Nederlandse Badminton Eredivisie gelijkspel tussen VELO en Hoornse

Nederlandse Badminton Eredivisie gelijkspel tussen VELO en Hoornse

De badmintonners van VELO hebben in de tweede speelronde gelijkgespeeld tegen Hoornse BV. Op papier beloofde de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van ranglijst vol spanning te zitten en dat bleek ook op de baan het geval.

SportSport

Ken je BV Sinar '75 al?

Ongeveer 75 toeschouwers waren getuige van spannend wedstrijden, bij vlagen prachtig spel en uiteindelijk dus de puntendeling.

Opvallend was de overtuigende overwinning van Ewout Beukers tegen Dave Veerman. Door de afwezigheid van Ralph Starren mocht hij aantreden in team 1. Met zeer aanvallend spel was Ewout vanaf het eerste punt de bovenliggende partij. Dave Veerman kreeg het niet voor elkaar om het spelbeeld te veranderen en dat resulteerde uiteindelijk in een duidelijk 21-16 en 21-8 winst voor VELO.

Veda Diemel mocht, als vervangster van de nog geblesseerde Tamara van der Hoeven, haar debuut maken voor het eerste team van VELO. De vastspeelster van team 3 mocht in de singel aantreden tegen Jessica Ottenhoff. Jessica bleek uiteindelijk een maatje te groot, maar Veda heeft strijdend voor ieder punt een mooi debuut gehad. In de gemengddubbel met Ewout Beukers was zij dichtbij setwinst, maar helaas ging de wedstrijd verloren met 21-19 en 21-15.

Alex Vlaar bewees maar weer eens een van de sterkste heren in de Nederlandse Badminton Eredivisie te zijn. Samen met Jim Middelburg won hij afgetekend de herendubbel van Ruben Wijnands en Dennis Lens: 21-14 en 21-13. In het enkelspel tegen Niels Veenstra is de overwinning ook geen enkel moment in het geding gekomen. In een snelle wedstrijd liet Alex zijn tegenstander kansloos: 21-12 en 21-13.

Coach Ciraar Slaats kan leven met de puntendeling: "Natuurlijk had ik graag een overwinning behaald, maar gezien de afwezigheid van een tweetal spelers en het feit dat het seizoen pas net begonnen is ben ik niet ontevreden. Duidelijk is wel dat we iedere week, ook op training, keihard moeten werken om uiteindelijk onze doelstelling te kunnen behalen."

Komend weekend staat de derde speelronde op de agenda. VELO speelt dan wederom een thuiswedstrijd. Het Limburgse Roosterse BC is dan de tegenstander. Roosterse begon de competitie met een dikke nederlaag tegen Hoornse BV, maar verraste dit weekend met een 5-3 overwinning op DKC.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!