clubzoeker

Nederlandse equipe uitgeschakeld in Brno

Nederlandse equipe uitgeschakeld in Brno

Het hoofdtoernooi van de Czech Badminton Open 2018 ging goed van start voor de resterende Nederlandse topbadmintonners: uitgezonderd Gayle Mahulette kwam iedereen de eerste ronde door. Jammer, want er zat meer in voor de vrolijke badmintonvlogger.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruben Jille en Imke van der Aar lieten met gedecideerd spel zien de sterkere te zijn in hun match tegen de Slovaakse Milan Dratva en Martina Repiska (21-13, 21-15). First seeds Ronan Labar en Audrey Fontaine (Frankrijk) waren echter een brug te ver, ondanks een uiterst spannende eerste game (24-22, 21-15).

Geen derde game en tweede ronde voor Gayle Mahulette

Gayle Mahulette kende een slechte start in haar vrouwenenkel tegen Ozge Bayrak uit Turkije en ging ten onder met 21-14 in de eerste game. Ze ontketende zich echter in de tweede game en kwam tot 21-21 volledig mee in de wedstrijd. De vier punten op rij van Bayrak braken haar echter op: 23-21 winst voor de Turkse, exit voor Gayle.

Zuur voor Mahulette, want met vlagen speelde ze - ongecoacht - heerlijke rally's en slagen. Toeschouwers van haar laatste NK-finale begin dit jaar zullen vanmiddag de venijnige smashes herkend hebben, velenmale met punten tot gevolg. De partij was een derde game waard, maar die kwam er niet.

Duitse Muur voor Soraya de Visch Eijbergen

Aanstaand Zwitserland-ingezetene Soraya de Visch Eijbergen warme zich vrijdagochtend op met een 30-minuten partij tegen Prashi Joshi uit India (21-9, 21-14). Yvonne Li (vierde geplaatst) uit Duitsland was echter van een andere orde. Het was niet De Visch Eijbergen die 9 punten aan de tegenstander liet, maar Li die dat deed.

Gelukkig hield de tweevoudig Nederlands Kampioene vrouwenenkel haar focus op en bij de nieuwe game en dat ging voortreffelijk tot 9-9. De respectievelijk vijf en vier opeenvolgende punten van Yvonne Li waren de spreekwoordelijke strootjes die de kamelenrug deden breken.

Een Nederlandse toekijker op de livestream zal zich ongetwijfeld afgevraagd hebben of deze wedstrijd anders had kunnen aflopen. De Duitse dame was zichtbaar strijdbaar en dat zou weleens het verschil gemaakt kunnen hebben. Op naar het volgende toernooi.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!