badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Topbadmintonner Mark Caljouw casht US$ 2,100 in Japan en verslaat nummer 18 van de wereld

Een skeleton crew van slechts vier Nederlandse topbadmintonners neemt deel aan de Japan Open 2018 in Tokio, een BWF World Tour Super 750 toernooi met US$ 700,000 aan prijzengeld. Mark Caljouw verraste vandaag met winst op de Taiwanese Tzu Wei Wang.

Topbadmintonner Mark Caljouw casht US$ 2,100 in Japan en verslaat nummer 18 van de wereld - badminton en zo . net
© badminton en zo . net
Topbadmintonner Mark Caljouw casht US$ 2,100 in Japan en verslaat nummer 18 van de wereld - badminton en zo . net
© badminton en zo . net +

 

Oorspronkelijk stond Selena Piek op de deelnemerslijst van dit Aziatische toernooi en ook van de China Open 2018. Daarmee zou ze inclusief Spanje en Denemarken vier weken van huis zijn geweest, wat in haar ogen fysiek en mentaal geen goede voorbereiding is op de aankomende toernooiperiode (Dutch Open, Denmark Open, French Open, etc.).

Piek vult aan: "Ik vind op dit moment dat ik/wij niet het niveau hebben om helemaal naar Azië te gaan en ons te meten met de wereldtop. Ik plan dan liever een trainingsblok in, speel wedstrijden dicht bij huis (België) en laat de Aziatische delegatie in oktober november hierheen komen."

Mark Caljouw velt nummer 18 van de wereld

De Nederlands Kampioen mannenenkel uit Den Haag (nummer 32 van de wereld) had een up-hill battle voor zich met een loting tegenover Tzu Wei Wang uit Taiwan (WR18). Twee jaar geleden won Wang nog de Dutch Open 2016 en toen versloeg hij Mark in twee games.

Vandaag was het Caljouw die de rollen omdraaide en in 39 minuten stond er 21-14, 21-17 op het scorescherm. Vanaf 9-9 in de tweede game hield de Nederlander de voorsprong vast en dat geeft hem donderdag een tweede ronde partij tegen de Thai Khosit Phetpradab (WR26). Ook leuk: Mark is met het bereiken van de laatste 16 nu al zeker van US$ 2,100 prijzengeld.

Cheryl uitgespeeld

Met het ontbreken van Piek heeft Cheryl Seinen in Japan alleen haar gemengddubbel met Robin Tabeling (WR33). Bij een toernooi van deze orde heb je vrijwel altijd tegenstanders van erg hoog niveau: Melati Daeva Oktavianti en Praveen Jordan uit Indonesië - de nummers 22 van de wereld.

In de eerste game kwamen Robin en Cheryl er nagenoeg niet aan te pas. Of, beter gesteld, ze konden nergens het verschil maken om de achterstand van drie tot zes punten goed te maken. Dat beeld veranderde enorm in de tweede, waar het voortdurend stuiverwisselen was en het Nederlandse duo zelfs een 18-20 voorsprong nam. Vier Indonesische punten op rij maakten echter een eind aan het toernooi. Geen lege handen gelukkig: met US$ 700 kun je vast lekkere sushi vinden.

Woensdag: Robin Tabeling en Jelle Maas tegen Chinese nummers 23

Het weekprogramma van dit toernooi is wat anders dan we gewend zijn: zo hebben de mannen singelaars na dinsdag een hele dag rust en worden op woensdag alleen mannen- en vrouwendubbels gespeeld.

Robin en Jelle (WR34) krijgen in Tokio de kans om zich te meten met Han Chengkai en Zhou Haodong, een koppel dat ze niet eerder troffen. Op papier een grote uitdaging, maar gelukkig hebben ze aan Mark Caljouw een goed voorbeeld 'how to slay a dragon'.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 16 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws