Wateringse VELO te sterk voor DKC en Amersfoort in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Wateringse VELO te sterk voor DKC en Amersfoort in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond is VELO ijzersterk van start gegaan in de Nederlandse Badminton Eredivisie derby tegen het Haagse DKC. Een zeer gemotiveerd team versloeg de concurrent met 3-5.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een dag later was Amersfoort in de eigen VELO-hal de tegenstander. Het goede gevoel van zaterdag is meegenomen getuige de 6-2 overwinning. Hiermee staat VELO, samen met BC Duinwijck, gedeeld eerste in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

DKC - VELO

De wedstrijd tussen DKC en VELO is altijd een garantie voor spektakel. Beide teams kozen ervoor om in de sterkst mogelijke opstelling te spelen, waardoor er enkele interessante wedstrijden op het programma stonden. Zo speelde Alex Vlaar een sterke singel tegen Mark Caljouw. Ondanks dat Mark een maatje te groot bleek knokte Alex voor ieder punt en gaf daarmee een duidelijk signaal af naar de rest van het team. Het team was sowieso zeer gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Vechtend voor ieder punt en met felle aanmoedigingen vanaf de kant bleek VELO duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Den Haag.

Wedstrijd van de avond was de gemengddubbel van Myke Halkema en Jim Middelburg tegen Alyssa Tirtosentono en Robin Tabeling. Het VELO-koppel slaagde erin om met de juiste tactiek en een ijzersterke mentaliteit vanaf het eerste punt het initiatief te pakken en niet meer uit handen te geven. Ondanks dat het DKC-duo bleef proberen het spelbeeld te keren behield VELO het initiatief en ging de wedstrijd in twee sets naar het duo uit Wateringen.

VELO - Amersfoort

Een dag later was ook een gemengddubbel de wedstrijd van de dag. Wendy Slaats en Ralph Starren bleken namelijk in twee sets te sterk voor Renske Kwakkenbos en Koen Ridder. Op voorhand was dit een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, maar Wendy en Ralph trokken de winst met 21-14 en 21-19 naar zich toe. Dit nieuwe gevormde koppel behaalde hiermee alweer de tweede overwinning van het seizoen.

Niet alleen Wendy en Ralph lieten tegen Amersfoort hun groeiende vorm zien. Het hele team was zeer gemotiveerd om de wedstrijd van zaterdag een goed vervolg te geven. Myke Halkema, Dorien Lups, Jim Middelburg en Alex Vlaar wonnen overtuigend hun wedstrijden, waardoor het eindresultaat uitkwam op 6-2. Alleen in het enkelspel moesten Ralph Starren en Wendy Slaats de winst aan Amersfoort laten. VELO staat door beide goede resultaten inmiddels op de gedeelde eerste plek in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Het Haarlemse Duinwijck heeft evenveel punten als de ploeg uit Wateringen.

Komend weekend staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer is TFS Barendrecht de tegenstander. Deze ploeg bezet momenteel negende plaats in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!