SportSport

Dubbels Maas-Tabeling en Piek-Seinen naar finale op Yonex Dutch Open

Dubbels Maas-Tabeling en Piek-Seinen naar finale op Yonex Dutch Open

Op de 70ste editie van de Yonex Dutch Open in Almere hebben het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling en het vrouwendubbel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale gehaald.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor Mark Caljouw en het gemengddubbel Jacco Arends / Selena Piek was de halve finale helaas het eindstation.

In het mannendubbel traden Jelle Maas en Robin Tabeling aan tegen de Denen Mathias Bay-Smidt / Lasse Molhede. Het als vijfde geplaatste Nederlandse dubbel moest even op gang komen, maar trok toch de eerste game met 21-18 naar zich toe. In de tweede game sloegen Tabeling en Maas al snel een gat en wisten dit met degelijk spel over de streep te trekken met 21-16. Morgen in de finale wacht een duel tegen Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira / Ade Yusuf Santoso uit Indonesië.

Ook Selena Piek en Cheryl Seinen speelden tegen een Deens koppel. In de halve eindstrijd tegen Maiken Fruergaard / Sara Thygesen, de nummers twee van de plaatsingslijst, begonnen de Nederlandse vrouwen wat aarzelend aan de partij. Halverwege de eerste game stonden Piek en Seinen nog een paar punten achter, maar ze wisten het tij op tijd te keren: 21-17. Het vervolg verliep een stuk beter en de tweede game werd met 21-15 gewonnen. In de finale neemt het Oranje-duo het op tegen de Bulgaarse zusjes Stoeva.

Thriller

De als eerste geplaatste Mark Caljouw speelde in de halve finale tegen Sourabh Verma uit India. In de onderlinge confrontaties leidde de Indiër al met 1-0. In de eerste game keek Caljouw steeds tegen een paar punten achterstand aan en maakte dit ook niet meer goed: 21-18. In de twee game ging het lang gelijk op, maar aan het eind van de zinderende wedstrijd trok Verma met 21-19 aan het langste eind.

Voor Jacco Arends en Selena Piek stond een kopie van de finale van vorig jaar op het programma. Ze namen het op tegen het als eerste geplaatste koppel Marcus Ellis en Lauren Smith uit Engeland, waar ze in 2017 van verloren. In de eerste game kwam het Nederlandse duo al snel op achterstand en verloor uiteindelijk met 21-12. In de tweede game knokte Arends en Piek zich terug in de wedstrijd, maar was de winst opnieuw voor de Engelsen: 21-18.

Zondag 14 oktober beginnen de finales van de Yonex Dutch Open 2018 om 12.30 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!