Nieuwe Duinwijckhal in Haarlem speelklaar: officiële opening op 18 oktober

Nieuwe Duinwijckhal in Haarlem speelklaar: officiële opening op 18 oktober

Sinds maandag 8 oktober kan het Haarlemse Duinwijck gebruik maken van haar spiksplinternieuwe badmintonhal. Een volledig op badminton ingerichte sporthal, met alle faciliteiten om optimaal te kunnen badmintonnen, op alle niveaus.

Maak kennis met Flora Wang!

Een zwevende, houten sportvloer met polyurethaan toplaag, uitsluitend badmintonbelijning, 9 meter vrije hoogte, in het hele gebouw ledverlichting - in de hal opgehangen tussen de banen - donkere wanden, twee meter omloop om de banen heen, klimaatbeheersing die de vlucht van de shuttle niet beïnvloedt en tribunes die plek bieden aan 500 toeschouwers. De isolatie is zeer goed, er wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming en het dak is met 224 zonnepanelen bedekt, waardoor het gebouw efficiënt met haar energieverbruik omgaat.

De grote hal bevat zes badmintonbanen, de kleine hal nog eens drie, een uitbreiding met twee banen ten opzichte van de oude Duinwijckhal. De kleine hal wordt multifunctioneel ingezet, daar wordt al gebruik van gemaakt door het CIOS, een korfbal- en een pickleballvereniging. Omdat de hal voldoet aan veel van de door BWF gestelde internationale eisen voor toernooien op hoog niveau, wil Duinwijck zich met de nieuwe hal zich ook nadrukkelijk kandidaat stellen voor het organiseren of huisvesten van badmintonevenementen op de nationale en internationale kalender.

Maar tussen deze mogelijke evenementen in, is de hal natuurlijk voornamelijk de nieuwe thuishaven van de club Duinwijck. We zullen met plezier en genegenheid terugdenken aan de vorige accommodatie, die ons 57 jaar lang onderdak heeft geboden en vele successen heeft gebracht. We gaan er alles aan doen om - 100 meter naast ons oude huis - een nieuw thuis te creëren voor de vereniging, dan volgen de sportieve hoogtepunten vanzelf.

We nodigen iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. De hal wordt officieel geopend op donderdag 18 oktober, vanaf 16.15 uur. Op zaterdag 20 oktober om 19.00 uur is er de feestelijke openingswedstrijd van Duinwijck tegen VELO, de festiviteiten daar omheen beginnen 18.30 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!