Noord-Hollanders uiterst succesvol tegen TFS Barendrecht

Noord-Hollanders uiterst succesvol tegen TFS Barendrecht

Na een reeks nederlagen was het eerste team van Hoornse afgezakt naar de vijfde plaats in de Nederlandse Badminton Eredivisie 2018-2019.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met het behalen van de kampioenspoule als doelstelling, moest deze vijfde plek met hand en tand verdedigd worden.

Hoornse was bijna op volle sterkte, alleen speler/coach Dennis Lens was afwezig. Gelukkig hebben we voldoende heren om dit op te vangen én in Serge Mayer een uitstekende assistent-coach die vanavond tegen Barendrecht de leiding had.

Vanwege het ontbreken van Dennis, speelde Ruben vanavond met Niels. De twee hadden pas één keer samen gespeeld, dus van te voren werd een zware pot verwacht tegen de gebroeders Joran en Ruben Kweekel. Makkelijk werd het zeker niet, maar verrassend pakten de Horinezen de eerste game met 19-21. Dit gaf vleugels en de ze wonnen de tweede game zowaar met 15-21. Een belangrijk eerste punt!

Iris en Jessica zijn nog steeds ongeslagen als dubbelkoppel en gaven in Barendrecht hun tegenstanders geen enkele kans. Met tweemaal 14-21 werd het tweede punt binnengeslagen.

Dave mocht vervolgens als eerste heer verrassend aantreden tegen Tom Blinde. Verwacht werd dat voormalig Nederlands Jeugdkampioen Joran Kweekel werd ingezet in het enkelspel, maar niets bleek minder waar. Dave had het tegen Blinde echter niet gemakkelijk en verloor de eerste game. In de tweede game wist Dave er na een verlenging een derde game uit te slepen. In deze beslissende game was Dave net iets sterker en sloeg zo nog een belangrijk punt voor Hoornse binnen.

Madouc had tegelijkertijd een gemakkelijke pot en won in twee games. Vorige week maakte Madouc haar debuut voor Hoornse en dat was niet makkelijk na een lange terugvlucht. Vandaag dus het eerste winstpunt van Madouc.

Chloe had net als Madouc een gemakkelijke single en won in twee games van Hanna Couwenhoven, 11-21, 15-21. Zodoende stond er al een 0-5 voorsprong op het scorebord.

Niels speelde als laatste single tegen Ruud Nagel en daar werd een zware pot verwacht. Nagel verraste begin dit jaar nog op het NK door de halve finale te halen in het enkelspel. Niels bleek gelukkig nog net iets sterker en dat resulteerde in een 19-21, 17-21 winst.

Ruben en Iris maakte het zevende punt op rij door eenvoudig te winnen van Ruben Kweekel en Pascalle van Nielen-Janssen. Met 10-21 en 14-21 werd het 0-7.

Joran Kweekel en Kristey Latukolan waren vervolgens in drie games te sterk voor Dave en Jessica en zo pakte TFS Barendrecht toch nog 1 punt.

De 1-7 overwinning was natuurlijk al voldoende reden tot vreugde, maar de avond werd nog mooier voor Hoornse. Concurrent Amersfoort verloor met 2-6 van DKC en concurrent Van Zijderveld verloor met 3-5 van Roosterse.

Door deze uitslagen staat Hoornse nu op de vierde plaats, met maar liefst acht punten voorsprong op nummer 6 Van Zijderveld. De kampioenspoule is dus binnen handbereik voor de Hoornse debutanten. Alleen als Hoornse met 0-8 verliest van Duinwijck en Van Zijderveld met 8-0 wint (van koploper VELO) zal Hoornse naar de handhavingspoule verwezen worden.

Kortom: volgende week tegen Duinwijck is één punt voldoende om de kampioenspoule te bereiken. Dat zou natuurlijk al een geweldige prestatie op zich zijn. Zaterdag 3 november om 19.00 uur in onze eigen sporthal. Moedig onze toppers aan richting de kampioenspoule!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!