VELO wint topper tegen Duinwijck

VELO wint topper tegen Duinwijck

In de prachtige, gloednieuwe hal van Duinwijck is de topper van VELO tegen Duinwijck in een 3-5 overwinning voor de Wateringers geëindigd.

clubzoeker

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

Koploper VELO heeft daarmee de voorsprong op de concurrent vergroot naar vier punten. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie heeft VELO een goede uitgangspositie om als nummer 1 aan fase twee van de Nederlandse Badminton Eredivisie te mogen beginnen.

De wedstrijden tussen Duinwijck en VELO staan al garant voor veel bijzondere wedstrijden. Deze editie was daarop geen uitzondering. Jim Middelburg en Alex Vlaar namen het in de herendubbel op tegen Jacco Arends en Jorrit de Ruiter. Na een duidelijk verloren eerste game, werd de tweede game gewonnen. In de derde game keek het VELO-duo al snel tegen een grote achterstand aan en dat kon helaas niet meer gecorrigeerd worden. Het damesdubbel van Myke Halkema en Dorien Lups liet ook een wisselend beeld zien. Het initiatief in de wedstrijd ging over en weer. Uiteindelijk wist VELO met veel kunst en vliegwerk, en zelfs een snoekduik van Dorien op matchpoint, de winst te behalen.

Na de puntendeling in de dubbels werd het verschil gemaakt in de singels. Alex Vlaar, Ralph Starren en Dorien Lups wonnen alle drie hun partij. Tamara van der Hoeven kende een lastige singel. In pas haar tweede wedstrijd van het seizoen was het begin stroef, waardoor de eerste set verloren ging. In de tweede set had Tamara lange tijd de overhand, maar uiteindelijk wist Corine Breukers aan het eind toch langszij te komen. Nadat de punten in de gemengddubbels netjes verdeeld werden stond uiteindelijk de 3-5 overwinning voor VELO op het bord.

De wedstrijd afgelopen zaterdag stond in het teken van de nieuwe badmintonhal in Haarlem. Na jarenlange inspanningen is de badmintonhal een feit en werd voorafgaand aan de wedstrijd stil gestaan bij de Duinwijckers die zich jarenlang hard hebben gemaakt om de prachtige hal te realiseren. Vlak voor de eerste wedstrijd werd symbolisch de eerste shuttle geslagen. De hal is een aanwinst voor de badmintonsport: prachtige velden, goede verlichting, sfeervolle kantine en door het gebouw heen mooie herinneringen aan het verleden van Duinwijck.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!