clubzoeker

Yao Jie en Eric Pang weerhouden DKC niet van winst tegen Van Zijderveld

Yao Jie en Eric Pang weerhouden DKC niet van winst tegen Van Zijderveld

In Amstelveen stond Van Zijderveld onze Hagenezen op te wachten om de strijd aan te gaan in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Robin Tabeling en Michiel Kruijt traden in de herendubbel aan voor DKC. De mannen deden wat van hen verwacht werd en sloegen de dubbel eenvoudig binnen. Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan hadden een flinke kluif aan hun tegenstanders Yao Jie en Iben Bergstein. Onze dames streden voor wat ze waard zijn, maar dat was helaas niet genoeg, waardoor de damesdubbel verloren ging.

Van tevoren hoopte kopman Mark Caljouw dat hij zijn single tegen voormalig Nederlands kampioen Eric Pang mocht spelen, maar daar stak Van Zijderveld een stokje voor. De Amstelveners hadden de herenenkels omgedraaid, waardoor Caljouw een gemakkelijke pot tegen Thomas Sibbald speelde. Pang trad in de tweede herenenkel aan tegen onze Thomas Wijers, waarin Wijers helaas het onderspit delfde.

Omdat Daisy Bommeleyn niet fit genoeg is voor de single, mocht Kyra van der Heij haar opwachting maken voor de eerste damesenkel. Ze kon flink aan de bak tegen Bergstein, desondanks was laatstgenoemde helaas een flinke maat te groot voor onze Haagse Van der Heij. Baan speelde de tweede damesenkel tegen Linda Chen en Baan wist deze wel binnen te halen, wat DKC op gelijkspel bracht.

Om de winst mee naar huis te nemen, moesten beide mixen dus gewonnen worden. Tabeling kon met de andere dames zijn draai niet echt vinden, waardoor hij dit keer met Bommeleyn de baan op ging. Deze combi pakte wel goed uit en hun tegenstanders werden dan ook erg eenvoudig aan de kant gezet. Caljouw deed hetzelfde met Tirtosentono aan zijn zijde, waarmee zij de winst binnen sloegen.

Door deze 5-3 overwinning is het vlaggenschip van DKC zelfs omhoog gekropen naar de vierde plek. Kanttekening hierbij is wel dat deze vierde plek gedeeld wordt met Hoornse BV die de vijfde plek bezit. DKC zal dus zeker ook volgende week aan de bak moeten om de vierde plek te behouden. Het team van coach Dennis van Daalen de Jel zal volgende week zaterdag om 19.00 uur in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort gaan strijden voor het behoud van deze vierde plek tegen het team van Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!