VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

Hoornse plaatst zich voor kampioenspoule in Nederlandse Badminton Eredivisie

Hoornse plaatst zich voor kampioenspoule in Nederlandse Badminton Eredivisie

In een uitstekend gevulde hal, met circa 80 toeschouwers, ging Hoornse de strijd aan met de topspelers van Duinwijck uit Haarlem. Coach Dennis Lens kon beschikken over een bijna voltallige selectie, op Madouc Linders na die het WJK in Canada speelt.

Hoornse speelde in de meest vertrouwde opstelling van dit seizoen. Met Dennis en Ruben als dubbelspecialisten die van start mochten gaan tegen Jorrit de Ruiter en Jordy Hilbink. Een flink aantal spectaculaire rally's werd het publiek voorgeschoteld. De klasse van de bezoekers was duidelijk zichtbaar en door een aantal slordigheidjes aan Hoornse kant kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong.

Iris en Jessica wilden er alles aan doen om hun ongeslagen status te behouden en moesten dat doen tegen niemand minder dan Akvile Stapusaityte en Debora Jille. In de eerste game werd gelijk duidelijk dat dit een partij van hoog niveau zou worden. Jessica en Iris draaiden fantastisch om elkaar heen en de Haarlemmers konden maar moeilijk echt de aanval inzetten. De eerste game werd met 21-17 gewonnen. In de tweede game verspilden de Horinezen een aantal matchpoints, maar op 22-21 werd uiteindelijk de winst binnengehaald.

Niels trad aan tegen Hilbink, een van de sterkste enkelspelers van Nederland. Niels vocht voor wat hij waard was en liet geen enkele rally het tegenpunt gemakkelijk toe. In de eerste game zorgde deze vechtlust voor een verrassende 21-16 winst. In de tweede game schroefde Hilbink nog een tempo bij en ging vervolgens met 11-21 en 16-21 met de winst aan de haal.

Dave speelde tegen Jerry Natenstedt, waarbij met name de eerste game ontzettend spannend was. Dave leek terug te komen van een kleine achterstand, maar uiteindelijk won Jerry met 21-19. De twee speelden een soort schaakspel, waarbij beiden afwachtten op het juiste moment om de aanval in te zetten. Dave kwam uitstekende terug door de tweede game met 21-16 te winnen. In de derde game wist de lange Haarlemmer met een aantal mooi geplaatste smashes de partij in zijn voordeel te beslissen.

Met een 1-3 achterstand werd aan de damessingles begonnen, en ook daar werd veel tegenstand verwacht. Chloe mocht het opnemen tegen Stapusaityte, die haar singles in de Nederlandse Badminton Eredivisie altijd wint. Chloe maakte het de ervaren Litouwse echter nog behoorlijk lastig. In de eerste game kwam het tot een verlenging, waarin uiteindelijk de Duinwijck-speelster met 20-22 aan het langste eind trok. De tweede game speelde Chloe wederom goed, maar verloor met 16-21.

Jessica nam het op tegen Jille. Ook hier een spannende eerste game, waarin het leek alsof de Hoornse-speler de overhand had en de game naar zich toe zou trekken. Jille knokte zich echter in een verlenging naar winst (21-23) en vloog vervolgens in de tweede game over Jessica heen met 7-21.

Een ruime nederlaag lag in het verschiet en dat was uiteraard niet de bedoeling om zo de eerste fase te eindigen. Aan Dennis en Iris de taak om het verlies draaglijker te maken tegen Natenstedt en Mandy Lenderink. Veel fouten aan Hoornse kant zorgden voor een ruime achterstand in de eerste game, maar door daarna heel degelijk te spelen kwamen ze op 19-19 gelijk en wonnen vervolgens met 21-19. In de tweede game was het spelbeeld eentonig en wonnen Dennis en Iris met 21-9.

Ruben en Chloe spelen dit seizoen al zeer sterke gemengddubbels en vandaag mochten ze aantreden tegen De Ruiter en Fabienne van Affelen van Saemsfoort. De Hoornse-spelers hadden een pittige pot en het vele publiek dat tot het eind was gebleven kon genieten van prachtige rally's. Met daarbij een oorverdovend en welverdiend applaus voor Ruben die vanuit het achterveld een snoekduik maakte en de shuttle via het net terugbracht en het punt binnensleepte. Tweemaal in de verlenging was Hoornse te sterk en dat leek te danken aan de uitstekende communicatie en vechtlust van de Horinezen: 22-20, 22-20.

Hoornse heeft als promovendus een unieke prestatie geleverd door na de eerste fase de begeerde vijfde plaats te bezetten. Daarmee heeft Hoornse BV zich direct gehandhaafd en speelt het volgend seizoen wederom in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Na een paar weken pauze, waarin de tweede fase wordt voorbereid, speelt Hoornse in december en januari in de kampioenspoule. Hoornse begint met 1 bonuspunt aan deze poule, en heeft derhalve direct een kleine achterstand op de andere teams.

De club is ontzettend trots op de spelers, coaches en toeschouwers en zijn verheugd dat er nog vier prachtige thuiswedstrijden gespeeld gaan worden tegen de traditionele topclubs. VELO, Almere, Duinwijck en DKC komen op bezoek in Hoorn. Dat Hoornse in dit rijtje met clubs genoemd wordt is natuurlijk al fantastisch, maar daarmee zijn de ambities nog niet klaar. We hebben gezien dat als het team compleet is, ook de topclubs geen enkel punt cadeau krijgen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!