Nederlandse Badminton Eredivisie weekend: Haarlemmers vs Hoornse klimwand

Nederlandse Badminton Eredivisie weekend: Haarlemmers vs Hoornse klimwand

De kaarten zijn voor wat betreft de verdeling kampioenspoule / handhavingspoule geschud. Slechts een bizar scoreverloop kan daar nog verandering in brengen.

SportSport

Ken je BC Drachten al?

Wat nog wel interessant is, is wie op welke plek eindigt en de daarbij behorende bonuspunten meeneemt naar de volgende poule. De nummer 1 krijgt er vijf, de nummer 5 krijgt er één, en alles er tussenin.

Duinwijck speelt deze laatste speelronde van de eerste helft tegen een tegenstander die het in de kampioenspoule nog tweemaal zal ontmoeten: Hoornse BV. Zoals voorspeld hebben de Horinezen een serieuze en geslaagde aanval op de top 5 gedaan, waarmee voor het eerst sinds dit systeem bestaat BC Amersfoort niet bij de bovenste helft zit.

Hoorn heeft die positie met name verworven door drie keer met 7-1 toe te slaan tegen de lager geklasseerde tegenstanders. Tegen de toppers werd tweemaal fors verloren, maar het is als enige team in staat geweest om koploper VELO op 4-4 te houden. Een onberekenbaar team dus.

Duinwijck zal een flinke uitslag moeten neerzetten, wil het Almere (één punt meer) inhalen en DKC (1 punt minder) voor blijven. Er zijn geluiden dat vakanties en blessures langzaamaan over zijn, dus dat Duinwijck zich meer en meer zal presenteren als het team dat uiteindelijk om de prijzen mee moet gaan strijden. Tip van de schrijver van dit stukje: maak een goede keuze bij de toss, want één van de achterwanden in de hal van Hoornse BV is een klimmuur, met ontelbare gekleurde handgrepen erop. Daar wil je niet tegenaan spelen op de belangrijke momenten.

In de overige wedstrijden ontmoet Smashing Amersfoort, die zullen willen winnen om Van Zijderveld in te halen op de ranglijst. Van Zijderveld dat normaal gesproken dit weekend het onderspit delft in hun wedstrijd tegen VELO. DKC zal willen scoren bij laagvliegers Barendrecht en Almere bij Roosterse, om zo Duinwijck voor te blijven en meer bonuspunten te claimen. Begin december zal de competitie in de eredivisie de draad weer oppakken.

Plaats van handeling dit weekend: Sporthal Nieuwe Steen, Hoorn. Aanvang: 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!