SportSport

Tweede plaats in kampioenspoule voor Almere na 6-2 winst op Roosterse

Tweede plaats in kampioenspoule voor Almere na 6-2 winst op Roosterse

Ook de laatste wedstrijd in de eerste fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie werd winnend afgesloten. De uitwedstrijd tegen Roosterse werd met 6-2 gewonnen.

clubzoeker

Ken je BC Geldrop al?

Slechts de twee partijen waarbij een derde game de beslissing moest brengen gingen verloren.

Aangekomen in Roosteren werd van start gegaan met de herendubbel. Wellicht hadden Dave Khodabux en Aram Mahmoud nog de reis in de benen want zij kwamen wat moeizaam op gang en startten tegen Rick Steuten en Nico Hermans met een 4-1 achterstand. Wakker geschud moesten ze dus echt aan de bak en werd het gaatje voor de break nog gedicht. Daarna ging het gelijk op maar werd de game toch moeizaam met 21-19 binnen gehaald. Ook in de tweede game een gelijke trend, tot de rust. Na 10-11 achter vonden Dave en Aram het welletjes geweest en liepen gemakkelijk uit om de game met 21-14 te winnen.

Waar de heren op een 1-4 achterstand stonden, namen de dames juist een 4-1 voorsprong. Cheryl Seinen en Rosalie Teuben kenden in de eerste game weinig problemen met Wendy Hoeve en Anne Vievermans. Na 11-6 wonnen zij de eerste game dan ook vrij eenvoudig met 21-11. Na de 11-6 leek ook de tweede game zo te gaan lopen maar lieten de Almeersen Wendy en Anne aan het eind nog wel dichtbij komen. Maar met 21-18 sloegen Cheryl en Rosalie wel de 2-0 op het scorebord.

Aram Mahmoud kon gelijk weer de baan op voor zijn partij tegen Noah Jongen. Blijkbaar hebben de tegenstanders angst voor Aram want die zetten steeds vaker hun tweede heer in. Dat neemt niet weg dat Noah niet zomaar even van de baan werd gespeeld. Hij speelde een prima eerste game maar echt moeilijk kon hij het Aram niet maken. Na de 21-16 in de eerste schakelde Aram in de tweede game een tandje bij en bleek met 21-6 het verschil toch wel duidelijk.

Op voorhand een mooie partij was die tussen Amy Tan en Wendy Hoeve. Steeds een voorsprong voor Amy maar Wendy kwam toch een paar keer sterk terug en kwam weer op gelijke hoogte. Maar Amy bleef rustig en maakte haar punten op de juiste momenten. Wendy leek nog de game binnen te halen maar Amy weigerde te capituleren en benutte haar eerste gamepoint en pakte de game met 21-19. In de tweede game leek Wendy toch het spel te keren en kwam op een 10-7 voorsprong. Vanaf dat moment ging het snel. Waar Wendy haar punten niet scoorde deed Amy dat wel en met twaalf punten op rij stond het ineens 19-10 in het voordeel van Amy. Met 21-14 bracht ze strand op 4-0 in Almeers voordeel.

Leon Nottelman nam het op tegen Rick Steuten. Na zijn mooie overwinning op Jerry Natenstedt afgelopen week mocht hij nu voor een overwinning strijden in zijn streek van oorsprong. In de eerste game deden ze weinig voor elkaar onder maar aan het eind sloeg Leon een beslissend gaatje en pakte de game met 21-15. Ook in de tweede game een zelfde beeld maar nu in het voordeel van Rick die met 21-18 een derde game afdwong. En in die derde game maakten de mannen er een heerlijke strijd van. Niemand die zich aan een voorspelling durfde te wagen en de partij verdiende eigenlijk geen verliezer. Na matchpoints over er weer was het dan toch Rick die als winnaar uit de strijd kwam. Pas na 28-26 moest Leon de winst laten aan Rick die daarmee het eerste punt voor Roosterse binnen haalde.

Frederika Lagerstedt was de tegenstandster van Rosalie Teuben. De Zweedse was in de eerste game net iets sterker dan Rosalie en won die met 21-17. Maar Rosalie wenste niet met een 2-0 nederlaag van de baan te lopen en wist er met 21-19 een derde game uit te slepen. In die derde game liep ze helaas al snel een 11-4 achterstand op. Het gat werd niet groter maar het lukte haar evenmin dit te verkleinen. Frederika hield haar voorsprong vast en bracht met 21-13 het tweede punt voor Roosterse op het scorebord.

Zoals altijd afsluitend de gemengddubbels. Dave en Cheryl hadden in de eerste game toch wel moeite met Niko Hermans en Elcke Vievermans. Een 9-11 achterstand bij de break kon ternauwernood worden gerepareerd en met 23-21 werd toch de game gewonnen. In de tweede game was het verzet van de Limburgers gebroken. Na een snelle 11-3 voorsprong konden Dave en Cheryl de game vrij eenvoudig uitspelen. Met 21-12 was het vijfde Almeerse punt binnen.

Amy trad dit maal in de mix aan met Leon. Met Noah en Frederika aan de andere kant van het net beloofde dit toch een mooie partij te worden. Na 11-9 bij de break werd een gaatje geslagen door Leon en Amy en met 21-17 was de eerste game binnen. In de tweede game was een ruimere voorsprong al eerder gemaakt. Met 11-7 kwam de winst niet meer in gevaar en kwamen Noah en Frederika tekort om het hen nog echt moeilijk te maken.

Met een 6-2 overwinning op zak werd na een tussenstop weer begonnen aan de lange terugreis naar Almere. Met deze overwinning plaatste Almere zich definitief op de tweede plaats in de eerste ronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Dat levert een viertal bonuspunten op dat Almere vast binnen heeft voor de strijd in de kampioenspoule.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!