clubzoeker

Almere blijft in de race na 7-1 zege op Hoornse

Almere blijft in de race na 7-1 zege op Hoornse

Het Flevolandse Almere heeft zich knap hersteld na de nederlaag tegen DKC afgelopen weekend. Hoornse werd met 7-1 aan de kant gezet.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Verrassend was de terugkeer van Stephan Branderhorst in het keurkorps van Erik Staats. Na een langslepende blessure wist Stephan zijn enkelpartij simpel met winst af te sluiten.

Na de line-up waarbij ditmaal de jeugd van J12 mee op was gelopen ging de wedstrijd van start met het dames dubbel. Cheryl Seinen en Rosalie Teuben lieten zich in de eerste game toch enigszins verrassen. Cloë Mayer en Jessica Ottenhof bleken uitstekend partij te bieden. Meer dan dat zelfs. Zij namen ineens een 18-13 voorsprong en wonnen de eerste game met 21-16. Nu wel wakker geschud lieten Cheryl en Rosalie zien hoe de krachtsverhoudingen werkelijk lagen. Na een simpele 21-11 winst moest de derde game de beslissing brengen. Maar een 3-0 achterstand en een minimale voorsprong bij de rust was de winst nog geenszins een feit. Maar onze dames herpakten zich prima en speelden de game toch nog vrij eenvoudig uit en met 21-15 boekten zij de zege.

Bij de heren dubbel hadden Dave Khodabux en Aram Mahmoud in de eerste game hun handen vol aan Niels Veenstra en Dave Veerman. De achterstand van 10-11 bij de break was echt niet zomaar even omgezet in een voorsprong. Niels en Dave gaven zich niet zo maar gewonnen en het kostte dan ook alle moeite om de game winnend af te sluiten. Dat liep met 24-22 net goed af. Maar in de tweede game was er steeds de voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Een gaatje van zo'n 5 punten bleef tot het einde. Via 11-5 pakte ze toch eenvoudig de game met 21-16.

Er zou een verrassing in de opstelling zitten en nu dacht ik aan twee namen. De een bleek niet speelgerechtigd dus bleef de ander over. Geweldig om hem weer te zien spelen: Stephan Branderhorst. Na lang blessureleed is Stephan weer zodanig hersteld dat hij weer op het hoogste niveau kan acteren. De voormalig winnaar van het Six Nations toernooi onder 17 jaar (officieus geldt dat als 'Europees Kampioen') had dan ook geen kind aan tegenstander Menno de Vor. Die kon tot 11-8 nog wel in het spoor blijven maar toen was het toch echt gedaan. Stephan had zijn ritme lekker te pakken en stoomde ineens door naar 21-10. Met zijn geweldige techniek nam hij in de tweede game al snel een 11-2 voorsprong. Op het moment dat Menno dacht terug in de game te komen nam Stephan weer snel afstand en met 21-9 was het verschil gemaakt. En een 3-0 voorsprong voor Almere.

Inmiddels stond Amy Tan op de baan voor haar wedstrijd tegen Feng Groothuijse, voormalig speelster bij Almere. Amy liet er geen gras over groeien wie hier de beste was. Al snel nam ze een 11-3 voorsprong om de game later met 21-11 binnen te halen. In de tweede game was het al niet veel anders. Amy dwong Feng tot het uiterste maar dat was niet genoeg. Na een 11-6 bij de break was ook de tweede game met 21-11 voor Amy.

Rosalie Teuben, gisteravond ook al spelend voor Victor Almere 3, nam het op tegen Cloë Mayer. Een moeizame eerste game voor Rosalie die dan ook met 21-10 verloren ging. Maar ze herstelde zich prima in de tweede game en bleef steeds in de buurt van Cloë. Het was uiteindelijk net niet genoeg. Na 8-11 bij de rust ging de game met 18-21 verloren. Dat was tevens het eerste punt voor Hoornse.

Het laatste enkelspel ging tussen Dennis Koppen en Niels Veenstra. Dennis leek te eerste game te pakken maar na 11-8 voor kwam Niels terug tot 12-12. Tot het einde van de game bleef het spannend maar die ging met 22-20 toch naar Niels. Dennis speelde in de tweede game wat beter en kon zijn voorsprong nu wel vasthouden en zelfs wat uitbouwen. Met 21-15 kon de mannen zich opmaken voor een derde game. Daarin was Dennis oppermachtig. Tot 11-7 mocht Niels nog hoop houden maar die werd keihard in de grond geboord. Met 21-11 maakte de Almeerder snel een einde aan de partij en bracht Almere op een 5-1 voorsprong.

De eerste mixpartij werd gespeeld door Aram met Amy en Menno met Feng. Een gelijk opgaande eerste game tot er een gaatje werd geslagen door de Hoornse. Maar na 15-18 en gamepoint tegen kwamen Aram en Amy toch nog op 20-20. De moeite was helaas tevergeefs. De game ging met 22-20 naar Menno en Feng. Het ging in de tweede game beter. Na 11-6 werd het verzet steeds minder. Met 21-14 gingen Aram en Amy met zelfvertrouwen de derde game in. Ook nu met 11-6 voor maar maakten nu echt korte metten met hun tegenstanders. Met 21-10 was ook deze partij binnen.

Het laatste punt moest gepakt worden door Dave en Cheryl. Tegen Dave (Veerman) en Jessica leek dat simpel te gaan lukken. Een eenvoudige 21-9 winst in de eerste game dus de tweede zal ook niet zoveel moeite gaan kosten. Maar daarin speelden Dave en Jessica eigenlijk een prima partij en dwongen Dave en Cheryl nog wel even alles te geven om de winst te pakken. Dat lukte ook wel maar met 21-19 kostte dat wel enige moeite.

Een 7-1 winst is wel prettig na de forse nederlaag van afgelopen weekend. Almere staat op de derde plaats en dat geeft recht op deelname aan de play-offs. Maar zo ver is het nog lang niet. Er moeten nog vijf wedstrijden gespeeld worden. Voor Hoornse lijkt dat onhaalbaar maar de overige vier teams maken nog alle kans.

In het eerste weekend van het nieuwe jaar weer een dubbel programma. Almere speelt op zaterdag 5 januari 2019 om 19.00 in Sporthal Raggers tegen VELO en zondag 6 januari om 15.00 uur in Haarlem tegen Duinwijck.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!