Haagse DKC slaat toe in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Haagse DKC slaat toe in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdagavond startte het vlaggenschip van DKC met de derby van het westen. DKC sloeg deze wedstrijd met een 6-2 winst overtuigend binnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondag speelde de ploeg van coach Dennis van Daalen de Jel erg overtuigend Almere van de baan met een 7-1 eindscore. Met 13 punten uit het dubbele weekend mogen de Hagenezen erg tevreden zijn.

Wegens afwezigheid door internationale verplichtingen van Alyssa Tirtosentono, kon Charissa Kuiper in dit dubbele weekend laten zien wat zij waard is.

Zaterdag schoot DKC uit de startblokken met een simpele overwinning van Mark Caljouw en Robin Tabeling. Helaas waren de tegenstanders van VELO voor onze dames, Marlies Baan en Daisy Bommeleyn een maat te groot, waardoor DKC met een gelijkspel uit de dubbels kwam. Hierna sloeg de Haagse ploeg toe tijdens de singels, 3 van de 4 partijen waren prooi voor de Hagenezen. Alleen Kuiper verloor haar singel, maar dat was zeker geen schande gezien haar sterke tegenstander. Beide mixen waren daarna een redelijk eenvoudige prooi voor DKC, wat de einduitslag op 6-2 bracht.

Van tevoren was het spannend of het team de goede flow van zaterdag ook zondag vast te houden was. Almere kwam namelijk op bezoek bij de DKC-ers. Na de dubbel werd al vrij snel duidelijk dat die goede flow van zaterdag zomaar eens doorgetrokken zou kunnen worden. Beide dubbels waren een solide prooi voor de DKC-heren en dames. De singles waren ook vandaag weer hetzelfde verdeeld als de dag ervoor, alleen wist Kuiper nu wel haar singel binnen te slaan. Helaas lukte het Marlies Baan niet haar matchpoints te verzilveren tegen het Almeerse talent Amy Tan, waardoor DKC met een 5-1 voorsprong aan de mixen begon.

Hoe moeilijk sommige singels gingen, zo makkelijk gingen allebei de mixen. Tabeling was tijdens zijn mix heer en meester op de baan, waardoor hij samen met Bommeleyn het zesde punt binnenhaalde. Kuiper sloeg met Kruijt aan haar zijde ook de mix binnen, wat voor haar deze zondag een 100% score in de Eredivisie opleverde, wat voor haar als invalster zeker het benoemen waard is. Eindscore 7-1, waarmee DKC doorstoot naar de eerste plek in de kampioenspoule. Hierbij moeten we wel vermelden dat DKC 1 wedstrijd meer heeft gespeeld en er dus nog van alles kan veranderen.

Fysio Bernd Dessauvagie over dit weekend: "DKC doet goede zaken. Er staat weer een team: samen eten voor de wedstrijd, trommelen tijdens te wedstrijd en na de wedstrijd gezellig natafelen. Dat teamgevoel zie je terug op de baan."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!