clubzoeker

Ruime nederlaag voor Almere bij DKC

Ruime nederlaag voor Almere bij DKC

Almere heeft een 7-1 nederlaag geleden in de kampioenspoule. Uitgeweken naar sporthal Essesteijn in Voorburg en daar redde Amy Tan de eer om als enige haar partij te winnen.

clubzoeker

Ken je BC Heemskerk al?

DKC, dat bijna op volle sterkte aantrad, gaat dan ook aan kop hetzij met een wedstrijd meer gespeeld. Almere moet alle zeilen bijzetten om een plek bij de eerste drie te bemachtigen om nog om de landstitel te kunnen strijden.

Onder toeziend oog van de aanwezigen maar geblesseerde Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Sebastiaan Li vormden net als vorige week Dave Khodabux en Dennis Koppen het heren dubbel en namen het op tegen Mark Caljouw en Robin Tabeling. Ook nu zat er geen winst in. Vorige week wisten Dave en Dennis nog een game te winnen maar tegen Mark en Robin verloren ze beide games. Na de 8-11 vergrootten de Hagenaars beetje bij beetje hun voorsprong om die met 21-16 binnen te halen. In de tweede game kwamen Dave en Dennis aan het eind nog goed terug tot 19-19 maar op het tweede matchpoint was het voor DKC toch raak: 21-19.

Georgy van Soerland en Sabine de Wit speelden tegen Daisy Bommeleyn en Marlies Baan. De eerste game kende een spannend slot met gamepoints over en weer maar ging met 24-22 naar Daisy en Marlies. Die liepen in de tweede game snel weg en via 11-5 ging ook nu de winst naar DKC. Met 21-13 brachten ze de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

Aram Mahmoud speelde weer eens tegen Mark Caljouw. Op het NK won Mark nog nipt met twee keer 21-19. Ook nu ging het gelijk op maar na de 9-11 ruststand liep Mark uit en won met 21-14. Ook de tweede game kende een gelijk opgaand begin. Na de break kon Aram in de buurt blijven maar daarna liet Mark zien dat hij niet voor niets de nummer 35 van de wereld is. Met 21-17 bracht hij de stand op 3-0 voor DKC.

Amy Tan speelde in haar enkelpartij tegen Marlies Baan. Ze keek de hele eerste game tegen een achterstand aan maar bleef tot 13-15 aardig bij. Maar toen scoorde Marlies een aantal goede punten waar Amy geen antwoord op had. Met 21-14 pakte Marlies de game. In de tweede game speelde Amy prima. Ze gaf Marlies steeds het nakijken en via 11-4 kwam die er niet meer aan te pas. Met 21-12 was de game voor Amy. In de derde game een 6-11 en 13-18 achterstand. Maar Amy knokte voor wat ze waard was en vocht zich terug in de game en kwam op 19-19 en zelfs op gamepoint. Op haar tweede gamepoint tekende Amy met 23-21 voor het eerste punt van Almere.

Dennis Koppen sierde vorige week zijn debuut op met winst. Nu was Michiel Kruijt zijn tegenstander. Dennis hield tot de 8-8 hem mooi bij maar daarna nam Michiel afstand en vergrootte zijn voorsprong snel. Met 21-13 was het verschil gemaakt. Dennis kwam in de tweede game ijzersterk terug en nam een 11-8 voorsprong die hij uitbouwde. Bij 19-10 gaf Michiel de laatste twee punten weg en konden de mannen zich opmaken voor de beslissende derde game. Daarin trok Michiel toch aan het langste eind en zat winst er voor Dennis niet meer in. Met 21-14 stond het 4-1 in Haags voordeel.

De laatste enkelpartij was die tussen Sabine de Wit en Charissa Kuiper. Sabine had wat moeite met het spel van Charissa die dan ook met 21-17 de eerste game naar zich toe trok. In de tweede game kreeg ze wat meer vat op haar spel en won die, ook met 17-21. De derde game verliep toch weer wat moeizaam en Charissa liep puntje voor puntje bij Sabine weg om de game uiteindelijk met 21-13 te winnen en stelde ze de winst voor DKC veilig.

Die winst zou nog groter uitvallen. Amy en Aram moesten het onderspit delven tegen Robin en Daisy. Hoewel de verschillen niet groot waren bleken de DKC-ers net iets doortastender en met 21-18 was dan de eerste game voor hen. In de tweede game was het niet veel anders. Steeds de voorsprong voor Robin en Daisy die ze niet meer uit handen gaven. Met 21-15 pakten ze ook die game.

Dave en Georgy kwamen er in de eerste game niet aan te pas tegen Michiel en Charissa. Het liep niet zoals ze wilden en moesten er dan ook op toezien dat de game met 21-9 gemakkelijk naar DKC ging. In de tweede game maakten Dave en Georgy en meer een wedstrijd van maar het was niet voldoende om Michiel en Charissa van de winst te houden. Na 13-13 pakten zij met 21-18 ook die game en brachten daarmee de eindstand op 7-1 in het voordeel van DKC.

Volgende week zondag om 14.00 in Sporthal Raggers de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Hoornse BV. Zoals altijd is de toegang gratis en hoopt het team op de nodige support.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!