clubzoeker

VELO start kampioenspoule met wisselend succes

VELO start kampioenspoule met wisselend succes

Het eerste team van VELO speelde een dubbelweekend. Op zaterdagavond ging de thuiswedstrijd tegen het Haagse DKC pijnlijk met 2-6 verloren.

Maak kennis met Boris Vermaas!

Een dag later herstelde het team zich van deze nederlaag door in Hoorn de uitwedstrijd tegen Hoornse BV met 6-2 te winnen. Hierdoor staat het team uit Wateringen op de derde plaats in de kampioenspoule. De achterstand op koploper DKC bedraagt, met een wedstrijd minder gespeeld, 6 punten.

In de VELO-hal bleek DKC op zaterdag duidelijk een maatje te groot voor VELO. De vorige ontmoeting was geëindigd in een 5-3 overwinning voor VELO, maar dit keer was DKC duidelijke de betere. Alleen het damesdubbel van Myke Halkema / Dorien Lups en de damesenkel van Tamara van der Hoeven werden gewonnen door de Wateringers. In de andere zes partijen bleek DKC scherper en werden al deze partijen in twee sets gewonnen door het team uit Den Haag. Met name het krachtsverschil in beide gemengddubbels was opvallend, waarbij zowel Myke Halkema / Jim Middelburg als Tamara van der Hoeven / Ralph Starren niet in de buurt van een overwinning kwamen.

Een dag later kreeg VELO gelukkig al de kans zich te revancheren voor deze pijnlijke nederlaag. Opsteker was de aanwezigheid van Alex Vlaar. De kopman van VELO was 's morgens vroeg terug naar Nederland gevlogen vanuit Bulgarije. Hij had met Bulgarije deelgenomen aan de Europese teamkampioenschappen. Samen met Alex had het team wat recht te zetten van een dag eerder en dit was vanaf het begin af aan duidelijk.

Het herendubbel en beide herenenkels werden overtuigend gewonnen, in de damesdubbel bleek Hoornse net te sterk. De twee damesenkelwedstrijden werden ware gevechten. Dorien Lups vocht zich sterk terug vanuit een achterstand in de wedstrijd en bleek uiteindelijk in de derde set duidelijke de betere ten op zichten van Chloe Mayer: 20-22 / 23-21 / 21-10. Tamara van der Hoeven speelde de tweede damesenkel tegen Iris Tabeling. Dit werd een intens gevecht tussen de dames waarbij Iris uiteindelijk net aan de sterkte bleek: 21-19 / 18-21 / 19-21. Als slotstuk van de middag gingen beide gemengddubbels dit keer wel naar het team uit Wateringen waardoor de einduitslag 6-2 voor VELO werd.

Na de teleurstelling van de wedstrijd tegen DKC was coach Ciraar Slaats uiteindelijk tevreden over de reactie van het team: "Na de zeperd van zaterdagavond heeft het team juist gereageerd. Vol vechtlust en echt als team hebben we vandaag voor ieder punt geknokt. Dit heeft geresulteerd een in mooie en zeer belangrijke overwinning. Komend weekend zullen we op exact dezelfde wijze op de baan moeten staan om weer tot een goed resultaat te komen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!