SportSport

VELO verliest ruim van Duinwijck

VELO verliest ruim van Duinwijck

In sporthal Zuidhaghe in Den Haag heeft VELO de tweede nederlaag in de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie moeten incasseren. Duinwijck was met 2-6 te sterk voor de Wateringers.

SportSport

Maak kennis met Meerte Loos!

Door deze nederlaag is VELO gezakt naar vierde plaats in de kampioenspoule. De achterstand op nummer 3 Almere, de positie diee recht geeft op de play-offs, betreft één punt.

Na de nederlaag van vorige week tegen DKC, was dit een tweede tegenslag voor VELO in de kampioenspoule. Coaches Ciraar Slaats en Gricha Camonier zien ondanks beide nederlagen nog altijd perspectief: "Het is nu flink balen na deze nieuwe nederlaag natuurlijk. De uitslag is te groot en dat is teleurstellend. Tegelijkertijd is er voldoende perspectief. Er is geen reden tot paniek, de echte scherpte ontbreekt en daar moeten we met elkaar hard aan werken. Als we daar in slagen, dan is in de volgende wedstrijden van alles mogelijk."

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met de dames- en herendubbel. Myke Halkema en Dorien Lups verloren met ruime cijfers van Selena Piek en Debora Jille: 12-21 en 11-21. Op de ander baan speelden Jim Middelburg en Alex Vlaar een spannende openingsgame tegen Jorrit de Ruiter en Jordy Hilbink. Met aanvallend spel en lange rally's wist het Duinwijck-duo de eerste set met 19-21 te winnen. Jim en Alex schakelde vervolgens een tandje bij en wonnen de tweede en derde game overtuigend met 21-12 en 21-14.

Met een 1-1 tussenstand gingen de singels de baan op. Hierin bleek Duinwijck vandaag duidelijk een maatje te groot. Zowel de dames- als de herenenkels werden gewonnen door de bezoekers uit Haarlem. Alleen Ralph Starren wist er tegen Brian Wassink een derde game van te maken. Ondanks enkele matchpoints voor VELO ging de winst uiteindelijk toch na een spannende ontknoping naar de tegenstander: 16-21, 21-12 en 21-23.

In de afsluitende gemengd dubbels was het de opdracht voor VELO om de nederlaag zo klein mogelijk te maken. Myke Halkema en Jim Middelburg deden tegen Akvile Stapusaityte en Jorrit de Ruiter wat er van hen verwacht werd. In twee sets ging de winst met 21-13 en 21-12 naar VELO. De andere gemengd dubbel van Tamara van der Hoeven en Ralph Starren tegen Milou Lugters en Ties van der Lecq werd met name in de tweede set spannend. Ondanks enkele setpoints voor VELO moest de winst uiteindelijk toch in twee sets aan de Haarlemmers gelaten worden: 17-21 en 21-23.

De volgende wedstrijd van VELO is op zaterdag 5 januari 2019. Dan is Almere de tegenstander in de vierde wedstrijd van de kampioenspoule. Gezien de stand op de ranglijst een cruciale wedstrijd met het oog op de play-offs. VELO moet een punt goed maken op het team uit Almere om de derde plaats op de ranglijst weer over te nemen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!