clubzoeker

Dikke domper voor VELO uit tegen DKC

Dikke domper voor VELO uit tegen DKC

Na een teleurstellende 1-7 nederlaag handhaaft het team uit Wateringen zich wel op de derde plaats in de kampioenspoule. Beiden teams waren erop uit om te scoren tegen de gemeentebuur.

SportSport

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

Diverse games werden uiteindelijk nipt in het voordeel van DKC beslist. Beide teams misten vaste basisspelers en zetten o.a. hun oudere routiniers in, tot vermaak van het publiek.

Uit tegen DKC staat altijd garant voor extra adrenaline, bij spelers en supporters. VELO ging van start zonder Alex Vlaar vanwege zijn verplichtingen in Estland. Ook Ralph Starren speelde niet (bleef nog aan de kant), Ewout Beukers viel voor hem in. Beide dubbel partijen gingen elk in 2 sets naar DKC, ondanks dat de VELO-heren dicht bij winst waren in de eerste set en de VELO dames nog heel dicht bij verlenging in de 2e.

In zijn singlepartij ging bij de HE1 Ewout vlot door zijn eerste game tegen Gijs Duijs, die echter na de tweede game stand gelijk kon trekken. Jammer genoeg moest Ewout in de beslissende laatste set geblesseerd opgeven, echt een domper voor hem, het team en voor het publiek.

Dorien Lups was bij DE1 het lichtpuntje van de avond door een punt voor VELO te scoren, ze bleef de jonge Cloë Li eenvoudig voor met 21-13 en 21-11.

Een interessante pot werd de strijd tussen de twee 'oude rotten' Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel. Na Rikkerts knappe start, nam Dennis meer de leiding en Rikkert meer risico. Ook het net speelde regelmatig een hoofdrol. De laatste derde game werd een afspiegeling van de tweede, met uiteindelijk een netbal matchpoint voor Dennis.

Tamara van der Hoeven startte vlot tegen Marlies Baan, via 3-9 naar 11-21. Zij moest echter steeds wat meer toegeven aan haar tegenstander die ook een set pakte. Daarna werd het spannend en het publiek liet zich meer en meer horen. Marlies rook winst. Ze speelde in de laatste set naar een slot die ging via 17-17 naar 21-18.

In de GD's ging het in eerste instantie gelijk op. Het VELO GD1 koppel Myke Halkema / Jim Middelburg was echter niet opgewassen tegen uitgekiend spel van Alyssa Tirtosentono / Michiel Kruijt. Bij GD2 bleef het lang spannend. Tamara en Rikkert speelden tegen Daisy Bommeleyn / Thomas Wijers twee close games, jammer genoeg bleef een extra puntje uit.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!