SportSport

VELO pakt zwaarbevochten overwinning tegen Almere

VELO pakt zwaarbevochten overwinning tegen Almere

De eerste wedstrijd van 2019 is voor VELO geëindigd in een 3-5 overwinning tegen Almere. Door dit resultaat is de ploeg uit Wateringen geklommen naar plek drie in de kampioenspoule. Deze positie geeft aan het eind van de competitie recht op deelname aan de play-offs om het landskampioenschap.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals gebruikelijk ging de wedstrijd van start met de dames- en herendubbel. Echter de dames van VELO hadden een heel eenvoudige avond. Door verschillende blessures koos Almere ervoor om deze wedstrijd, zonder een shuttle te slaan, op te geven. Op de andere baan vochten Alex Vlaar en Jim Middelburg een pittige strijd uit tegen Dave Khodabux en Dennis Koppen. Ondanks verlies in de tweede game ging de wedstrijd uiteindelijk met duidelijke cijfers naar VELO: 13-21, 21-19 en 13-21.

Op voorhand was duidelijk dat zowel de dames- als herensingels een lastige zouden worden. In de praktijk bleek dit ook het geval. Tamara van der Hoeven, Ewout Beukers en Tim van Nieuwkerk moesten alle drie de winst in twee games aan hun tegenstander laten. Alleen Tim van Nieuwkerk kwam, als vervanger van de geblesseerde Ralph Starren, in de tweede game nog in de buurt van setwinst. Dorien Lups bleek vervolgens gelukkig wel in staat om haar damessingel te winnen. Na een verloren eerste set liet zij haar tegenstander kansloos: 21-17, 12-21 en 10-21.

Wedstrijd van de avond was de gemengddubbel van Myke Halkema en Jim Middelburg tegen Amy Tan en Aram Mahmoud. Het VELO-duo begon moeizaam en kreeg geen grip op de tegenstander uit Almere. Tan en Mahmoud speelden in de eerste game nagenoeg foutloos, namen al snel de leiding en wisten deze voorsprong vast te houden: 21-19. De tweede game ging lange tijd gelijk op. Tot 16-16 kon de wedstrijd alle kanten op, maar een fel strijdend VELO-duo wist aan het eind van deze set het verschil te maken. Deze goede lijn werd door getrokken naar derde beslissende set. Na verlies in de 1e set ging de winst uiteindelijk met 17-21 en 15-21 naar VELO. Op de andere baan speelden Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar een degelijke wedstrijd. Ondanks een spannend einde van game twee kwam de winst niet in gevaar en werd de winst met 13-21 en 18-21 binnen gehaald.

VELO neemt door deze 3-5 overwinning de derde plaats over van Almere. Rikkert Suijkerland, vanwege de afwezigheid van Gricha Camonier assistent-coach bij deze wedstrijd, is blij met het vertoonde spel en het resultaat: "Op voorhand was 3-5 onze doelstelling en dat hebben we gerealiseerd. Minstens net zo belangrijk als het resultaat is de wijze waarop de wedstrijden zijn gespeeld. Geen wedstrijd is gemakkelijk geweest, maar alle spelers hebben, ongeacht winst of verlies, gestreden voor ieder punt. Na de teleurstellend verlopen wedstrijden eind 2018 is dat eigenlijk de grootste winst. Als we op deze wijze doorgaan dan is in het restant van de kampioenspoule alles mogelijk."

Op zaterdag 12 januari staat de volgende wedstrijd op het programma. VELO neemt het dan in Den Haag op tegen DKC. Eerder dit seizoen hebben zowel VELO als DKC een onderlinge ontmoeting gewonnen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!