clubzoeker

Badmintonemigrante Soraya de Visch Eijbergen actief in Barcelona

Badmintonemigrante Soraya de Visch Eijbergen actief in Barcelona

Voor de meeste mensen is Barcelona een typische vakantiebestemming, maar voor Soraya de Visch Eijbergen en Iris Tabeling is de stad deze week toneel voor de Spain Masters 2019. Dit is een BWF World Tour Super 300 toernooi dat van 19 t/m 24 februari 2019 plaatsvindt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Iris Tabeling en Nadia Fankhauser (Zwitserland) spelen woensdagmiddag tegen EK Gemengde Teams 2019 kwartfinalistes Emilie Lefel en Anne Tran (WR19) uit Frankrijk. Indachtig de Nederlands-Zwitserse ranking van positie 145 zullen de internetgokkers hun geld inzetten op de 'Les Blues'.

Subtop in vrouwenenkelspel

First seed Han Yue (China) is nummer 16 van de wereld, waarmee het BWF World Tour 300 toernooi een sterke bezetting heeft. Na de laatste update van de wereldranglijst ziet de Nederlandse badmintonner Soraya de Visch Eijbergen zichzelf 54 plaatsen lager op de ranglijst, wat genoeg is voor een eerste ronde partij tegen Mugdha Agrey (WR82) uit India. Beide speelsters zijn 'promoted from qualifications'.

Een recente terugval in ranking haalde de Indiase dame weg van haar 68e plaats, dus het is aannemelijk dat de twee speelsters van ongeveer gelijke sterkte zijn. Gelukkig kan De Visch Eijbergen, die sinds haar NK-finale begin februari geen afleidingen heeft gekend in haar toernooivoorbereiding voor deze week, met volle focus haar toernooicampagne openen. Moest ze winnen, dan speelt The Iceberg in de volgende ronde wellicht tegen Pai Yu Po (WR46) uit China. Misschien een gelukskoekje in the making.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!