SportSport

Favorieten eenvoudig naar kwartfinales FZ Forza NK Badminton 2019

Favorieten eenvoudig naar kwartfinales FZ Forza NK Badminton 2019

In de achtste finales van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2019 hebben de titelfavorieten geen fouten gemaakt. Mark Caljouw, Soraya de Visch Eijbergen en de als eerste geplaatste koppels in de dubbelspelen stoomden in Topsportcentrum Almere door naar de kwartfinale.

Ken je BC Assen al?

Titelverdediger Mark Caljouw won in het mannenenkel zijn achtste finale in twee games van Gilles de Kock. De als tweede geplaatste Nick Fransman moest zich eerder deze week helaas geblesseerd terugtrekken. Aram Mahmoud, als derde geplaatst, had het even lastig tegen Niels Veenstra maar trok de partij met 20-22, 21-11 en 21-8 toch naar zich toe.

Soraya de Visch Eijbergen, de nummer één van de plaatsingslijst, pakte in het vrouwenenkel met 21-9 en 21-7 de winst tegen Fredrika Lagerstedt. Titelhoudster Gayle Mahulette (2) won met 21-8 en 21-9 van Jaymie Laurens en ook de pas 16-jarige Amy Tan (3) zien we terug in de kwartfinale. Dorien Lups zorgde voor een kleine verrassing. De speelster van VELO won in twee games van de als vierde geplaatste Meike Versteeg van BC Amersfoort.

Dubbels

In het vrouwendubbel plaatste de top drie van de plaatsingslijst zich bij de laatste acht. Selena Piek / Cheryl Seinen (1), Debora Jille / Alyssa Tirtosentono (2) en Myke Halkema / Dorien Lups (3) wonnen hun partij in de achtste finale. Het duo Samantha Cuntapay / Iris Tabeling, die beide al eens met een andere partner het NK wisten te winnen, versloeg het koppel Marlies Baan / Daisy Bommeleyn (4) met 21-9 en 21-19.

Jelle Maas en Robin Tabeling liggen op koers op hun nationale titel in het mannendubbel te prolongeren. Het als eerste geplaatste duo won in twee games van Jerry Natenstedt en Ralph Starren. De andere geplaatste dubbels Jacco Arends / Ruben Jille (2), Jim Middelburg / Alex Vlaar (3) en Wessel van der Aar / Ties van der Lecq (4) schaarden zich bij de laatste acht.

In het gemengddubbel waren er vooralsnog geen verrassingen. De als eerste vier geplaatste koppels Selena Piek / Robin Tabeling (1), Imke van der Aar / Ruben Jille (2), Iris Tabeling / Alex Vlaar (3) en Myke Halkema / Jim Middelburg (4) plaatsten zich zonder een game te verliezen voor de kwartfinale.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!