clubzoeker

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen pakken titels NK Badminton 2019

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen pakken titels NK Badminton 2019

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen hebben in het enkelspel de titel veroverd bij de Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2019 in Topsportcentrum Almere. Het was voor beide spelers de derde nationale titel in hun carrière.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mark Caljouw, de nummer 35 van de wereldranglijst, begon goed aan zijn partij tegen Aram Mahmoud. De speler van Almere gaf niet op, maar zag Caljouw toch met 21-18 de winst pakken. In de tweede game schakelde Caljouw een versnelling hoger en deze bleek Mahmoud te machtig. Met 21-8 winst in het tweede bedrijf was de titel voor Caljouw.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen greep de nationale titel in het vrouwenenkel door in de finale Gayle Mahulette te verslaan. De drievoudig kampioene Mahulette opende sterk en pakte al snel een voorsprong. De Visch Eijbergen knokte zich aan het einde van de game goed terug, maar met 23-21 was de winst toch voor Mahulette. In de tweede game had De Visch Eijbergen het initiatief en trok zij de game met 21-15 naar zich toe. In de beslissende derde game had de Nederlandse kampioene van 2015 en 2016 al snel een voorsprong die ze gestaag wist uit te bouwen: 21-12.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel ging de titel verrassend naar Ruben Jille en Imke van der Aar. Het als tweede geplaatste koppel verloor de eerste game met 21-8 van de favorieten Selena Piek en Robin Tabeling. Daarna kwam het duo Jille / Van der Aar sterk terug in de wedstrijd en wist de winst met 23-21 en 21-16 naar zich toe te trekken.

Overige dubbels

In het vrouwendubbel wisten Selena Piek en Cheryl Seinen hun titel te prolongeren. In de finale werd het 21-8 en 21-13 voor de nummers één van de plaatsingslijst. tegen het jonge koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono (2).

De laatste finale van de dag was een ware thriller. Uiteindelijk was de titel voor de derde maal oprij een prooi voor Jelle Maas en Robin Tabeling. Het duo versloeg Jacco Arends en Ruben Jille met 27-25, 15-21 en 24-22.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!