SportSport

Swiss Open 2019: Selena Piek blijft thuis

Swiss Open 2019: Selena Piek blijft thuis

Dinsdag 12 maart gaat de Swiss Open 2019 in Basel van start en het toernooi met een prijzengeld van US$ 150,000 wordt geteisterd door terugtrekkingen, zo blijft All England finalist Viktor Axelsen weg uit Zwitserland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Robin Tabeling en Selena Piek zouden in het gemengdubbel spelen tegen Mathias Christiansen en Christinna Pedersen die in Basel hun zwanendans opvoeren, maar het Nederlandse paar heeft zich teruggetrokken. Het feit dat Selena - ze werd afgelopen weekend nog landskampioen met Duinwijck - zich ook teruggetrokken heeft in het vrouwendubbel met Cheryl Seinen, lijkt erop te wijzen dat Piek niet wedstrijdklaar is. First seeds Gabby en Chris Adcock hebben eveneens een streep door hun Swiss Open 2019 deelname gezet.

Gemengdubbelpaar Ruben Jille en Imke van der Aar (WR106) speelt tegen Duitsers Marvin Seidel en Linda Efler (WR22). Elders in het schema staan Jacco Arends en Cheryl Seinen (WR307) tegenover Marcus Ellis - zijn Olympische ambitie richt zich nog steeds op de mannendubbel - en Lauren Smith (WR12) uit Engeland. Arends en Seinen zijn geen onervaren spelers, maar tegelijkertijd de absolute underdogs in deze eerste ronde.

Ook in het mannendubbel heeft het eerst geplaatste paar de handdoek in de ring gegooid: Li Junhui en Liu Yuchen uit China (WR2) komen niet naar Basel. Jacco Arends en Ruben Jille (WR43) spelen tegen Indo's Wahya Nayaka Arya Pangkaryanira en Ade Yusuf Santoso (WR29) en de vorige keer, tijdens hun treffen in Almere verleden oktober, was dat een bijzonder spannende wedstrijd (15-21, 21-15 en 20-22 verlies).

Jelle Maas en Robin Tabeling (WR30) krijgen Kim Gi Jung en badmintonlegende Lee Yong Dae (WR50) uit Korea als tegenstander. In augustus 2018 lieten de Aziaten tijdens de Spain Masters 2018 zien dat ze een aardig potje kunnen badmintonnen, toen ze Jelle en Robin met 17-21 en 14-21 versloegen. Tijd voor een herkansing?

In het vrouwendubbel zijn Iris Tabeling en haar Zwitserse dubbelpartner Nadia Fankhauser vanuit de kwalificaties doorgeschoven naar het hoofdtoernooi, maar op het moment van schrijven is nog niet bekend waar ze in het schema geplaatst worden.

Mark Caljouw vs Tommy Sugiarto

Afgelopen weekend won Mark Caljouw (WR29) onder toeziend oog van 'badmintoncollega' Line Kjaersfeldt nog zijn mannendubbel met Robin Tabeling en zijn mannenenkelspel tegen Jordy Hilbink tijdens de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie 2018-2019. Deze week neemt hij het echter op tegen Indonesiër Tommy Sugiarto (WR11) en dat is een wedstrijd van een geheel andere orde. Caljouw, nummer 29 op de wereldranglijst, is in staat om op topniveau te badmintonnen: gaat hij stunten of louter leren?

Na het NK was huidig Nederlands Kampioene vrouwenenkelspel Soraya de Visch Eijbergen bijzonder actief op social media, maar ruim een maand en een halve finale tijdens de Portuguese International 2019 verder valt vooral de social media stilte op. In Basel speelt de nummer 68 van de wereld tegen de Canadese Brittney Tam (WR74). Het rankingverschil is niet significant en het is dus lastig te voorspellen of de nieuwe of de oude wereld gaat zegevieren. Moest 'the Iceberg' winnen, dan staat de Koreaanse nummer 10 van de wereld (Sung Ji Hyun) op haar te wachten in ronde twee.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!