clubzoeker

Topbadmintonner Mark Caljouw verslaat nummer 9 van de wereld in Basel

Topbadmintonner Mark Caljouw verslaat nummer 9 van de wereld in Basel

Tijdens de Swiss Open 2019 in Basel heeft de Haagse badmintonspeler Mark Caljouw voor een grote verrassing gezorgd door in drie games Tommy Sugiarto uit Indonesië te verslaan in de eerste ronde van dit BWF World Tour Super 300 toernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Regerend Nederlands Kampioen mannenenkel Mark Caljouw is zelf nummer 29 op de wereldranglijst en op papier gold de DKC-speler allerminst als favoriet voor deze partij tegen de nummer 9 van de wereld. De als zesde geplaatste Sugiarto begon de wedstrijd dan ook voortvarend door de eerste game met 21-17 te winnen. Hij stond daarin vrijwel continue - op de 15-15 gelijkstand na - op voorsprong t.o.v. Caljouw.

De Nederlander heeft echter al vaker laten zien over een behoorlijke mentale veerkracht te beschikken en vanaf 4-1 achterstand in de tweede scoorde Caljouw zeven punten op rij. Op 6-10 kwamen er nog eens zes 'consecutive points' uit het Yonex-racket van Caljouw en met 10-21 dwong hij een derde game af.

Daarin bleef Mark bij, zij het op achterstond, tot 14-14, waarna hij de Aziatische tegenstander passeerde tijdens een machtsvertoon van zeven gewonnen rally's op rij. Op een 14-18 voorsprong kwam Sugiarto nog even gevaarlijk terug tot 17-18, maar Mark Caljouw demarreerde naar 17-21 winst na 64 minuten speeltijd. Zij die bij de wedkantoren ingezet hebben op winst door Caljouw zullen zich vandaag in de handen hebben gewreven.

Mark Caljouw vs Parupalli Kashyap

In de tweede ronde treft Mark de Indiër Parupalli Kashyap (WR50). Ooit (zo rond 2013) bekend als nummer zes van de wereld en tegenwoordig vooral als nieuwbakken man van de Indiase topspeelster Saina Nehwal (WR9). Mark Caljouw wordt door de TV-commentatoren nog weleens geroemd om zijn fysieke fitheid en wie weet levert zijn constitutie hem nog wat op tegen de dertiger uit India.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!