badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Brian Wassink

Vanaf de leeftijd van zes jaar speelt Brian badminton. Zijn broer speelde badminton en omdat hij altijd meeging naar trainingen en wedstrijden wilde hij ook op badminton.

Klik hier om de spelersbiografie van Brian te lezen.

Brian Wassink
Brian Wassink

 

618 722
MD XD
NAAM Brian Wassink
LEEFTIJD 18 jaar
SELECTIE nationale jeugdselectie U19
SPONSOR FZ Forza
SOCIAL Brian Wassink op facebook

Biografie

Op jonge leeftijd zat hij ook nog op turnen en voetbal en deed mee aan wedstrijden van beide sporten. Toen hij 11 jaar was, moest hij uiteindelijk een keuze maken tussen voetbal en badminton. En hij koos voor het laatste.

De eerste badmintonclub waar Brian speelde was BV Overbos in Hoofddorp. Daar heeft hij als zevenjarige één jaar competitie U15 jaar met plastic gespeeld en heeft daarna de overstap gemaakt naar Van Zijderveld in Amstelveen.

Na twee jaar badmintonschool bij Van Zijderveld is hij bij de academie Noord Holland terecht gekomen. Hij trainde toen hij 11 jaar was al vier per week. In 2013 heeft hij de overstap gemaakt naar BC Duinwijck waar hij nog steeds speelt. Sinds 2014 is hij geselecteerd voor de nationale jeugdselectie en traint hij ook op Papendal.

Hij zit op het Hoofdvaart College in Hoofddorp en heeft daar een LOOT-status. Daarom is het mogelijk dat hij dit seizoen zeven keer per week kan trainen.

Met de nationale selectie heeft hij al verschillende internationale jeugdtoernooien gespeeld en heeft twee keer meegedaan aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. MD-13 jaar tweede plaats en vorig jaar 15 jaar twee halve finales in de mix en dubbel.

Brians ambitie is deelname aan de Olympische Spelen van 2028.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Brian Wassink