badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Daphne Jansen

Daphne Jansen is 17 jaar oud en ze wordt gesponsord door FZ Forza.

Klik hier om de spelersbiografie van Daphne te lezen.

Daphne Jansen
© Alex van Zaanen
Daphne Jansen
© Alex van Zaanen +

 

NAAM Daphne Jansen
LEEFTIJD 17 jaar
SELECTIE onafhankelijke speler
SPONSOR FZ Forza
SOCIAL Daphne Jansen op facebook Daphne Jansen op instagram

Biografie

Daphne is met badminton begonnen bij BC Ommoord toen zij 6 jaar was. Na twee seizoenen werd zij lid van BC Schollevaar waar zij jeugdcompetitie ging spelen.

Ze ontwikkelde zich erg snel en maakte op 11-jarige leeftijd haar debuut in de seniorencompetitie (hoofdklasse). Twee jaar later behaalde zij met het eerste team van Schollevaar een mijlpaal in de geschiedenis van de club door naar de tweede divisie te promoveren.

Kort daarna kreeg Daphne een aanbieding van The Flying Shuttle in Barendrecht eerste divisie te spelen en maakte daar graag gebruik van. In seizoen 2017-2018 is ze opgenomen in team 1 daarmee is Jansen de jongste vastspeler van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Vanaf seizoen 2015-2016 maakte Daphne deel uit van de nationale jeugdselectie. Dit seizoen is, vanwege een conflict met BNL omtrent verplicht trainen bij een regionaal trainingscentrum, haar talentstatus ingetrokken en is Daphne in september 2017 uit de nationale jeugdselectie gezet.

Tijdens het NJK in 2018 wil ze graag in twee finales staan: meisjesenkel en meisjesdubbel in de U17. Als U15-speler werd ze tijdens het NJK 2017 al runner-up meisjesenkel in de U17-categorie.

Op de lange termijn richt Daphne zich op het EJK en het WJK en daarbij is de single haar favoriete onderdeel.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Daphne Jansen