badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Spelersprofielen
Spelersprofielen
 

Eddy Boerman

niet (meer) actief

In het jaar 2000 heb ik na een motorongeval mijn linkerbeen verloren. Op mijn 37e kwam ik tijdens de revalidatie weer in aanraking met badminton (laatste keer was ongeveer 20 jaar geleden).

Klik hier om de spelersbiografie van Eddy te lezen.

Eddy Boerman
© Edwin Sundermeijer
Eddy Boerman
© Edwin Sundermeijer +

 

NAAM Eddy Boerman
LEEFTIJD 55 jaar
SELECTIE voormalig onafhankelijke speler aangepast badminton
SPONSOR Yonex
WEBSITE aangepastbadminton.blogspot.com
SOCIAL @eddyboerman Eddy Boerman op facebook

Biografie

Door mijn werkzaamheden ben ik pas op mijn 42e jaar intensief met het trainen begonnen. Ik ben in 2006 begonnen met trainen bij de vereniging van aangepaste sporten in Doetinchem, onder leiding van Reek den Heijer.

Het spelletje vond ik zo leuk dat ik mij ook heb aangemeld bij een reguliere valide vereniging.

In het jaar 2006 werd ik voor het eerst Nederlands Kampioen in het Aangepast badminton, categorie mannendubbel. Ik ben vanaf 2007 meervoudig Nederlands kampioen Aangepast Badminton in alle categorieën. In 2009 werd ik toegevoegd aan het Nederlands Team Aangepast Badminton. Ik speelde dat jaar ook voor het eerst een internationaal toernooi. Ook behaalde ik in 2009 mijn eerste bronzen medaille op een internationale wedstrijd in Duitsland. Vanaf 2009 heb ik diverse malen mogen deelnemen aan internationale wedstrijden/toernooien, waaronder het EK (2010 en 2012) en het WK (2014) en daarbij diverse medailles behaald.

Op dit moment train ik minimaal 3x in de week, buiten de competitiewedstrijden en het spelen van de diverse toernooien. Tevens geef ik als SL3 trainer, training aan een reguliere vereniging in het oosten van het land.

Mijn ambitie is zo lang mogelijk door te gaan met het spelen van (inter)nationale wedstrijden om zo een voorbeeld te zijn voor mensen die net het duwtje in de rug kunnen gebruiken om deze tak van sport te kunnen en willen beoefenen.

  • Delen: 
  • twitter
  • facebook

Artikelen met Eddy Boerman